10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Prof William
    Én is valami hasonlót vártam volna. Elméletileg lényeg az lett volna hogy sok kicsinyeskedő trónra-törő eltörpülne a havas északról jövő fenyegetés árnyékában. Erre kiderül hogy végig Cerserinek volt igaza, amikor végig a trónra tört.

Még az régi kamuleak is sokkal jobb lett volna annál, mint itt elénk raktak.

A kamuleak tartalma.

- Deresi csata. Nagy veszteségekkel + pár üres trükkel legyőzik a Derest ostromló sereget.

- Már éppen a sebeiket kezdenék nyalogatni, amikor feltűnik a Golden Company + Lannister sereg. Cersei termsézetesen geci volt és felküldte a sereget, hogy ha Jonék túlélik akkor nyirják ki őket.
    - A Golden Company ostromolni kezd de feltűnik az IGAZI sereg a NK-val az élen és felszecskázza a G és Lannister sereget.
    - Hőseink menekülni kényszerülnek az újra ostrom alá vett várból.
    - A Holtak Serege továbbvonul és elpusztítja Királyvárat. A jnéktől szenvedett veszteségeket A GC és Lan -sereggel + Királyvárral pótolják ki. + tényleg megjön a TÉL.
    - Euron visszamenekül a Vas szigetekre. Theron megérkezik és még éppen ki tudja szabadítani a Yarát mielőtt holtak oda is elérnek. Elvisznek hajón annyi embert amennyit csak tudnak.
    - Jon + a többiek rájönnek hogy itt nem lehetséges sima győzelem. Sasbérc (vagy hova az a bevehetelen erőd) vonulnak vissza a megmaradt sereggel + azokkal akiket még hadba tudtak szólítani + maradék Lannister stb seregek.
    - És végül OTT kerül sor a végső csatára és a NK legyőzésére.

Szerintem ez sokkal vállalhatóbb sztori lett volna még ha ugyanúgy Szuper Ayra győzi is le a NK-t aki legalább előtte fél Westeros bedarálásával villanthatott volna valamit.

Komolyan két évig fogatták EZT? Ja mert meg kellet várni a telet. Miközben egy kezemen meg tudom számolni hány jelenetben volt hó. És még azok a jelenetek is olyannak tűnek, amiket egy stúdióban simán le lehetett volna forgatni.
    Deresi csata 55 nap? Mi volt ezen annyi?