10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• molnibalage83
    Hát legalább az kiderült, hogy Martin miért zseni, a D&D páros meg miért nem.

Azért nekem kezd teleszaladni a zsákom az ilyen kommentekkel. Én nem olvastam a könyveket, de több személyes ismerősöm igen. Ők a következőket mondták kb.

1. Martin papa zseniális új szálak nyitásában. Lezárásában kevésbé.

2. A könyvek közül az utolsó, de talán az utolsó kettő már csak "jó", de nem fantasztikusak. Konkrétan nem tartanak semerre és valami 600-700 oldalból 200 sincs a cselekmény az egyikben.

(Röviden és tömören kell a Lore a faszomnak ilyen töménységben.)

3. A könyvek mennyi ideig is íródtak?

A készítőknek volt 1,5 évük megírni és megcsinálni a filmet úgy, hogy az itt és máshol fröcsögőknek semmiféle információjuk nincs arról, hogy Papa mennyi támaszt adott és mennyit nem.

Az fel sem merül, hogy GRRM kb. ennyire dolgozta ki a még ki nem adott könyveket? Mert akkor ez bizony Martin "zsenialitása" is lehet. Hogy ő sem tudja, hogy mi a túrót csináljon. Talán ezért nincsenek készen a könyvek. Csak a sorozat az nem olyan műfaj, hogy két összefüggő évad között vársz majd 7 évet.

Valahol azért elképedek, hogy ez, mint lehetőség fel sem merült csak könnyű köpködni D&D kisebb és nagyobb hibáin. Jó reggelt, a könyv és GRRM összes hibája most kulminálódik, csak nekik nincs 7+ évig ülni ezeken.

Az első 4 évad inputja zseniális volt és D&D zseniálisan ADAPTÁLTA azt. De ha nincs mit adaptálni, az nem jelenti azt hogy D&D idióta és azt, hogy Martin továbbra is zseni.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.20. 16:01:39