A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
DantesHUN #18525 Hagyjál már ezzel az érvelési hiba marhasággal. Mi az hogy nincs köze? Te vergődsz amirét nem érted meg ,hogy a háborúkat nem virágcsokrokkal nyerik. A háború természetéhez tartoznak az ilyen kegyetlen dolgok. Mit magyarázol hogy ez nem így van? Mi melyik háború nem ilyen volt? Ráadásul pont az USA-nalk felhozni hogy együttműködés meg kereskedelem? Leszedem a saját arcom mindjárt. Együttműködésen? Kikkel működtek együtt? Az indiánokkal? A néger rabszolgákkal? Ja, erre mindjárt azt feleled az már régen volt.
Jó akkor nézzük csak a XX. század második felét. Hány háborúban vettek részt? Milyen indokkal is?
Hány országot is szálltak meg?
Hány országban is jutatták hatalomra a nekik tetsző rezsimet? Az nem együttműködés hogy a hatalmon tartom a nekem tetsző diktátort, amíg az a országa természeti kincseit nekem adja el.
Az USA egy kizsákmányoló szuperhatalom és ezt nagyon nem a békés rózsaszín felhőknek köszönheti, hanem annak hogy volt egy erős ipar, meg sok sok fegyver hajó repülőgép...szóval hadsereg.
És egyáltalán nem mondom azt se hogy gonoszak, vagy ezt én nem tartom rossz dolognak, Igen, senki nem tagadja hogy kereskednek. Igen, azt se tagadja senki hogy a különböző oroszágok együtt tudnak működni.
De ettől még fegyverek erőszak, háború, kizsákmányolás. Ez ilyen, régen is így volt most is így van, és így is fog maradni.
Amit te látni akarnál az a Star Trek utópiája. Olyasmi meg nem létezik.
Rosszabb vagy mint egy Teréz anyába oltott Gandhi.