10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• DantesHUN
    Na. Akkor végig nézve. Én azt mondom, nekem tetszett. Nagyon látványos, volt, most végre volt igazi dühöngő csata. Sok jó jelenet, halál.

Persze volt pár kreténség...

Mi van szuper Euronnal? Találtak ellene kriptonitot?

-Arya...komolyan hülye kis picsa. Izgultam érte. De én azért izgultam...hogy az ellentetje legyen a sorsa!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jobb lett volna ha meghal, jaj oda megyek az ostromlott városba, Cerseit megölni...osztán csodálkozik...

Ja meg a másik...Clegane tesók...fú, ez nagyon gáz jelenet volt.
    Átszúrja karddal? Bazdmeg, Mint amikor Aragorn harcol a Uruk Hai orkkal...már vártam hogy az lesz a vége...ez így szar volt.

-Aztán ,hogy az egyik részben tök könnyű lelőni egy sárkányt...most meg...miafasz? Jó, lépjünk ezen túl. De...akkor is. Ha az előző részben nem így valósítják meg a sárkány halálát, most nem fognám a fejem ,hogy ez de baromság.

A csata, és sok ártatlan halott. Mondtam már, és ezt tartom most is: igen borzalmas dolgok ezek, de ezen az csodálkozik aki még nem olvasott ostromokól. Most nézzünk valós történelmi példákat?
    Hogy is mondták a keresztesek?
    Öld meg mindet, isten majd kiválogatja az övéit!
    Háborúban, az ember, szörnyű állatias dolgokat tesz, oylan emberek akik egyébként nen is vérengző vadállatok, de háborúban azzá vállnak, ilyen a háború pszichológiája. Például a nők tömeges erőszakolása, civiliek mészárlása fosztogatás, ez nem példátlan, hanem együtt jár a háborúkkal.

Aztán , most nézhetjük azt is, mondjuk II.világháború, és terrorbombázások. Ezek szörnyű tettek voltak, a sok ártatlan nem tehetett az egészről, de...nem kellet volna a náciknak háborút indítani. Ha a vezetőiket érdekelte volna a németek sorsa, megadhatták volna magukat. De ez is általános jelenség, a hatalmon lévőket nem érdekli, az alattvalóik szenvedése a háborúban. Háború van szenvedjenek csak, a lényeg, hogy hatalmon maradhassak!
    Ez nem mentség semmire, csak...ez egy ilyen dolog.

Ami pár problémás:
    Hogy Dany a megadás után is tovább gyújtogat. Viszont! Azért lássuk be, olyan helyzetbe hozták a hülye balfasz tanácsadói ,hogy seregének fele,? hű tanácsadója, két sárkánya oda veszett. Az ellensége megerősödött, és megkérdőjeleződött a trónigénye. Nem maradt sok mozgástere. Kegyetlenül lecsapni, mindent egylapra feltéve. Csak...haragonzás utáni mészárlás. Az ami probléma

Naé s kiéli túl? Ha za lesz Arya újra listázik és most Danyt öli meg...az nagyon szar lenne. Jon? Megölik egymást? Tyrion?