A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Ne már. Először is kezdjük annál, hogy a hódításai nem csupán hódítások voltak Az ő olvasatában azokat a városokat nem pusztán meghódította, hanem fölszabadította. Városállamokról beszélünk, amik fő profilja a kereskedelem volt, azon belül legnagyobb részt a rabszolgakereskedelem. Rabszolgakereskedők voltak a családok akik a várost vezették, irányították. Aztán. Amikor egy város ellen vonult, minden esetben lehetőséget adott a megadásra, és több nap haladékot, hogy azt átgondolhassák. A katonáknak minden esetben parancsban tiltotta meg a felesleges öldöklést, a civilek bántalmazását, és a harcot föladó ellenség legyilkolását. De ha csak egyetlen dolgot említhetnék, akkor a Hárpia Fiaival történteket hoznám föl. Még a Hárpia Fiait is megkímélte volna, a sok gyilkosság, amit a makulátlanjai és a fölszabadított rabszolgák ellen műveltek, még ezek ellenére is kegyelmet adott volna nekik - méghozzá nem is akárhogy. Képes lett volna hozzámenni egy hájas, korábbi rabszolgatartó úrhoz, ha az megállította volna az erőszakot. Ha nem olvastad a könyvet, az azért a sorozatból is lejött, hogy miként viszonyult a rabszolgakérdéshez, szóval elvileg értened kellene, hogy ez milyen szintű áldozat a részéről. Képes lett volna ebből az emberből királyt csinálni, hatalmat adott volna neki, engedte volna uralkodni, odaadta volna neki a testét és gyereket szült volna neki. Mindezt azért, hogy vér nélkül rendezze az ügyet, hogy megkímélhesse azokat, akik föllázadtak ellene, és megölték a katonáit, és ártatlanokat gyilkoltak. Komolyan nem értem, szerintem nem én vagyok az, aki mást néz. Ha meg az a probléma, hogy egy királynő uralkodni akar, és hódít, ill. elpusztítja azt, aki az életére tör és a hatalmát fenyegeti, azzal nem tudok mit kezdeni. Még egyszer: a mostani történet előtt soha, semmikor nem ölt szándékkal ártatlanokat. Olvasd el a könyveket, mert egyrészt sokkal jobb, mint a sorozat, és a karakterek sokkal jobban vannak ábrázolva (nyilván). Akit ti lefestetek, az hisztériás akarnok, az Viserys, a bátyja. Egy az egyben.
Még egy dolog ezekkel a titulusok, címek sorolásával kapcsolatban: Ned Stark pontosan ugyanígy elsorolta a sajátjait, amikor ítélkezett, vagy amikor kinyilvánított valami hivatalosat. Nála mégsem zavart senkit. Ez olyan, mint egy aláírás, szignó a papír alján, ami validálja a fölötte részletezett dolgokat. Nem azért sorolja, mert szereti hallgatni.