10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• DantesHUN
    Most szintén az van mint múlt héten, még nem láttam, de...az utalásokból és elejtett spoilerek-ból sejtem mi történt. Lehet, hogy a megvalósítás, az odavezető út megint baromság, erre kiváncsi leszek.

Viszont nekem nem tetszi illetve, nem értek egyet azzal hogy Dany őrülete. Amit már akkor kezdtek amikor elégette Sam apját. Múlt héten is mondtam, hogy annak ellenére, hogy én háború ellenes vagyok, és az erőszak meg vérontás nem elfogadható, de ha háború van, meg kell hozni bizonyos döntéseket.
    Mondjuk Japán bombázása a II. világháborúban ,és nem csak az atomra gondolok. Szörnyű volt, elítélendő, borzalmas, sajnálom az áldozatokat, de háború volt. Szükséges volt a bombázás
    Igaz én nem bombáznék senkit, de én hadvezér se akarnék lenni a valóságban. Virágokkal meg csokikkal nem lehet háborút vívni
    Vagy a középkorban: aki úgy állt volna hozáz ,hogy jaj ,a várban szegény ártatlan áldozatok vannak, ne lőjük a várat ostromgéppel...ilyen nincs.

Tehát, szerintem az a hülyeség, ha őrültség szálat akarnak kihozni abból ha egy vezér, eredményesen( nyilván sok civiláldozattal) és gyorsan győzni akar.

Egyébként Sam család elégétsénél se értettem: nyíltan ellene harcoltak, nem voltak hajlandók térdet hajtani. Középkor-szerű világban vagyunk, az ember élet szinte értéktelen. Így jártak.