A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ebben a részben egyetlen jó dolog volt, amikor a zombi-Hegy torkon ragadta Q-t és földhöz csapta
Amúgy a sisak elvesztésénél végképp Darth Vaderesre vették a figurát.
Az milyen már, hogy az ember Euronnak drukkol, hogy lőjék már le a hülye picsát végre a sátán... azaz sárkánnyal együtt...
Drogon meg bekapcsolta a végtelen napalm csalást.
A civilgyilkoló-erőszakoló északi katona, aki egy kardheggyel a gyomrának szegeződve nekitámad a hadsereg parancsnokának, aki a saját nemes ura... hát hóóóóóóógyne. Biztos annyira elvakította az adrenalin, hogy Jont részeg matróznak nézte, a kardot meg kolbásznak.
Daenerysnél érthető az őrület, kijöttek rajta az apja génjei, de Szürke Féreg hiába töketlen, attól még nem lesz belőle hisztis nő hogy fegyvert letett katonákon és polgárokon álljon bosszút a szerelméért.
Jon és Tyrion meg simán végigasszisztálja Varys kivégzését, aki mellesleg meg nyíltan csinált mindent, mintha csak öngyilkos akart volna lenni, na PEEEERSZE.
Ennyi karakteridegen baromságot ritkán látni egy részen belül, szerintem világrekord.
Ja és Jaime két halálos sebbel vígan kommandózik, Arya hosszában fut a dőlő torony elől amit aztán túlél, és a végén fehér lovon távozik,
ennek biztos van valami fennkölt jelentése, kár hogy nem értem (de nem is érdekel).
Utolsó részre azt várom, hogy Jon és/vagy Arya végre kinyírja D-t, és csak remélni tudom, hogy őket már nem fogják valamilyen mondvacsinált hülyeséggel egymás ellen fordítani hogy csak egy maradjon (vagy annyi sem).
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.13. 13:51:50