Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Legalább van humorérzékük. Több szót nem is érdemel. <#vigyor0>

AnuluWork
Ez melyik jelenet?

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Ezért! ;) :P :) Voltak már ilyen bakik, csak nem pattogtunk rajta ennyire.

Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.05.07. 12:38:30
Malakai
Talán ettől hiba, nem? :)
Ja, hogy biztosra menjek: A gyógynövényteás szöveg az poén.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Palinko
De valami itt nem tiszta, előttük voltak kupák meddig tartott volna átönteni
:-D
//www.youtube.com/embed/eHeDfwZy2CA
molnibalage83
?????

Bran nem látja sem a jelent, sem a jövőt. Állatokban tudna csak wargolni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Palinko
Ki van a cerka Bran-el rendesen nem is csoda hogy egyre szimpatikusabbak lettek azok a elvont teóriák, hogy igazából ő az erdő gyermekei bosszúja és ő keveri fel a szart miközben az éjkirály csak meg akarta állítani, hogy ne történjen ugyanaz Bran-el mint vele :D
az is érdekes, hogy ahogy a sárkány, úgy bran is simán láthatna mindent a levegőből. nem csak az ellenséges hajóhadat, hanem mindent amit cerseiék csinálnak.
persze az valószínű, hogy bran valami okból nem igazán vesz már részt a "való világ" eseményeiben, csak hát ügye valamennyire azért ezt ki kéne fejteni, hogy miért. valszeg ez is le lesz szarva az írók részéről, ahogy a night king vonal is...

molnibalage83
Miért? Annak, aki el akarja olvasni a könyveket és nem akarja tudni a difit, annak igenis aktuális.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Ainz
"A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában tárgyalni."

Szerintem ez nem azt mondja, hogy nem lehet itt könyves spoiler, sőt ez már egyáltalán nem aktuális, de javítsatok ki ha tévedek.
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.05.07. 11:14:03
Palinko
Így is jó, aki meg nem tudja megnézni csak hétvégén kerüli pár napig a topicot és kész.
molnibalage83
Amennyiben a közösség megszavazza, akkor a banner alatti részt megváltoztatom úgy, hogy mondjuk akkor kedd este X óráig. Így két teljes este után mehetne a spoiler tag nélkül.

Kmarha
Ha már spoiler téma, azért jelezném, hogy a könyv spoilernek nem itt a helye. Főleg nem spoiler tag nélkül!
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.05.07. 10:51:20

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

DantszEE
Nézz utána a színésznőnek. Már több életveszélyes műtéten esett át, eléggé beteges szegényke. Koránt sem biztos, hogy sokáig fog élni.

Szerintem a helyzet egyértelmű. A szabály úgy szól, hogy a magyar HBO-n történt vetítés, és nem úgy hogy a szinkronizált változat vetítése.
Vagyis ha a magyar HBO-n feliratosan megy az amerikai premier másnapján, akkor senki nem szeg szabályt, ha azután elkezdi kibeszélni.

Vagy ha a moderátoroknak más a véleménye, akkor tessenek pontosabban megfogalmazni a szabályt, és azt közzé tenni. <#vigyor0>
Utoljára szerkesztette: suba53, 2019.05.07. 10:48:36

Palinko
Életre keltette aztán nem is csinált vele semmit pedig utána volt még 2 könyv talán? Szóval ennyit Martinról :D Nem csodálom hogy nem hozták be a sorozatba lehet mondta hogy még baromira fogalma nincs mi lesz azzal de jó ötletnek tűnt :D

A spoiler témában szerintem is a magyart nem kéne megvárni, mert több hetet csúszik, talán 1 hét spoiler elég lenne, mert 1 hét alatt már van egy hétvége is stb aki már akarja az szorít neki időt és megnézi. Akinek meg nem olyan sürgős úgy se jár ide kibeszélni. Mivel magyar felirat is elkészül hétfő reggelre igazán nem érzem érvnek azok miatt várni heteket akik szinkronosan akarják, mert ha nem ért angolul olvasni csak tud, túl nagy a kényelem. Szerintem amúgy ez a szabály azért volt így mert régen nem csúszott ennyit a szinkronos rész.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.05.07. 10:48:39
molnibalage83
Nem az én szabályaim, nem én írtam a bannert. Igazság szerint úgy tettek meg HG-nak, hogy volt róla anno beszélgetés, hogy ki legyen. Mire hazaértem észrevettem, hogy megtettek HG-nek. Pislogtam is nagyon. Gyorsabban lettem, HG, mint ahogy
Danny sárkánytalan

Nem tudom. Nem aznap? Szerintem 1 napig oké a spoiler egy ilyen aktív kibeszélős topikban. Hogy megvárjuk, hogy a hardcore csapat megnézze. Nem akarom felrúgni a szabályaidat, csak szerintem ennél tovább nem nagyon van értelme, estig mindenki megnézi aki ide jön, mert azért jön ide, mert véleménye van az aktuális részről. Vagy nem tudom, hogy ettől a topiktól mit vár az, aki megnyitja. Ha a szinkronost pár nappal később adják le és azt kivárja, akkor ne legyenek illúziói, hogy itt közben már lezajlott a kibeszélősdi.

Montanosz
a gonosszrol meg csak annyit hogy miután stabilizálódott a politikai helyzet, chilében meg spanyolországban is példa fellendült a gazdaság, és viszonylagos jólét...szal lehet cersei alatt is felpuhult volna ha kicsit lecsillapszik pár év alatt

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Isthy
Amikor elkezdődött a 8. évad, akkor azt írták, hogy május 12-től várható a magyar szinkron.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2019.05.07. 09:46:17

DUNAFERR FOREVER!!!

Én simán meghagynám Cerseinek a trónt, mert kettejüknek több esze van, mint az összesnek Északon együttvéve.
A Night Kinggel se vacakoltak volna egy egész résznyit, már az elején lelőtték volna nyílpuskával. :-)
s_andras
Tudtam hogy valahonnan nagyon ismerős volt!!
Pont ugyanígy a képernyő széle mögött bújt el és onnan támadta meg Supermant Nuclear Man 1987-ben <#nevetes1> :
https://www.youtube.com/watch?v=vvd3Qn9FRPw&feature=youtu.be&t=168

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

AnuluWork
Bonyolult CGI. :)

AnuluWork
"Eurofighter"? :)

AnuluWork
Azért amikor a könyvben Rob anyját, Catelynt "életre keltette" Martin, akkor elkezdődött egy érdekes szál a baromságokkal, de ezt a filmben nem hozták be.

"Ha mondjuk rálőnek a sárkányra az összes hajóból, csinálnak egy dárdaesőt, és abból eltalálja három, az megint más."

Közelit mutattak, mikor a dárdák eltalálták a sárkányt, ráadásul amelyik a nyakába ment, az mintha a másiknak lett volna szánva. Simán lehetett egy dárdaeső, sőt mint később is, valószínűleg mind egyszerre lőttek.

A nyaklövésnél csak én hallottam úgy a hangeffektet, mint mikor szívószállal az üdítő végét szívják ki? Nagyon béna volt! Vagy easter egg, kapcsolódva a kávéspohárhoz?
AnuluWork
Egyébként, miért ne maradhatna Cerseié a vastrón? :) Hol van az megírva, hogy mindig a jó győz? :D

AnuluWork
A következő részben ő lesz az első aki sárkány által elhullik flottástul, mindenestül.

Ne felejtsétek el: több ezer éve nem láttak sárkányt, és a technika, még ha nem is ipari forradalmi méretekben, de javult, és lehet, hogy ami anno 100 lövés volt, az most már egy. Mit tudom én, radar irányítású Euron agya és a katapultok? Lassan tiszta Navarone ágyúit csinálnak a katapultokból. Ja, és nem Euron ölte meg a sárkányt. Szerintem ő lőtt először, az volt a szívlövés, aztán a szárny egy másik katapult, majd a fej egy harmadik, vagy sokadik. Ilyen gyorsan újratölteni szerintem ugyanis nem lehet.

Kmarha
Én megvettem, jöhet :)

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

QuippeR
nagy, piros betűkkel ki van írva a fejlécben, hogy meddig.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

molnibalage83
Mikor adják le magyarul? Nekem ez most nem egészen világos.

De most hány napig menjen a spoiler? Tegnapi nap az oké, de így nem lehet beszélgetni egyszerűen.
molnibalage83
SPOILER az ég szerelmére...

Te a három találatot láttad, a mellément lövéseke nem. De egyébként meg tökmindegy.

molnibalage83
Neki nagy jövője nincs a filmiparban, mert átlagos színész. A GoT-ból nem lehetett kiírni és lecserélni, de más filmjei alapján...

Minél többet áldozol fel a logika oltárán, annál inkább gyerekmese. Ennek pedig ára van, ha a közönség jelentős része felnőtt, és megszokta, hogy van logika az adott szériában. Például amikor Daenerys a Lannister sereget támadta, és a kiváló céllövő Bronn próbálta elkapni a sárkányt, tökéletes volt ahogy mellé lőtt, aztán pedig éppen csak elkapta. Most meg három lövésből három találat gyors egymásutánban. Tiszta Kennedy-gyilkosság. Ha mondjuk rálőnek a sárkányra az összes hajóból, csinálnak egy dárdaesőt, és abból eltalálja három, az megint más. Az ilyen jelenetek nincsenek átgondolva. Mellissandre (vagy hogy írják) elfogását is meg lehetett volna mutatni, tényleg ez is olyan dramaturgiai bakugrás, hogy senkit nem fogtak el a lannisterek, csak pont a tanácsadóját, és azt se láttuk hogyan, és csak azért kellett, hogy kivégezhessék. Bugyuta. Bronn pálfordulása teljesen hiteltelen. Meg egyáltalán ahogy beesik az ajtón a nyílpuskájával, aztán meg lelép. Csak úgy beugrott. Brienne és Jamie romantikázása meg kb. olyan, mintha megcsinálnák a Sansa-Tyrion szexjelenetet. Nem akarom látni, baszki! :D Gyorsan összefektetnek egymással mindenkit. Ez már Barátok közt. Mer a nép szerelmet, szexet, meg drámát akar, szóval akkor összedobáljuk.

Ez a rész csak arra volt jó, hogy valami reményeim szerint kidolgozottabb végkifejletnek megágyazzon, és a vége valahogy feledtesse ennek az évadnak a kapkodását.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.07. 07:59:03
Inkább valami ilyesmi lehet a végjáték: Jon leszúrja a bekattant Daenyt, megkapjuk úgymond Azor Ahait is így; majd Drogon elrepül a haldokló Daenyvel meghalni..., csak nem az egykori Valirya felé veszi az irányt, hanem a messzi északra. Záróképsor: Aegon a mélabús, megöregedett király ül a trónján, de nem a Vastrónon, mert az megsemmisült. Értesítik a Varjak, hogy a holtak serege újból délnek menetel, a kép vált északra, az Éjkirálynővé lett, gyűlölettel teli Daeny vezeti az újabb északi veszedelmet délnek.
Most találtam ki, de olyan epikusan keserédes, és ütős záróképsor lenne. ;)
Úgy fogják úgyis lezárni, hogy 5-7 év múlva lehessen folytatni az egészet.
Mivel Emília 32 éves biztos a jövője ebben a fantasyban, ő nem fog meghalni.
Igen várat általában nem egy napig szokás ostromolni. A sárkány éjszakánként visszatérhetett volna 1-1 rövid portyára. Esténként hol itt, hol ott gyulladt volna fel Királyvár míg a védők már egy fura formájú felhőtől is frászt kaptak volna. :)

És akinek az éjszaka van kapacitása arra, hogy az láng kezdetéből, kiszámolja, hogy hol van éppen egy mozgó sárkány az előtt le a kalappal. :)

Ha már céllövészet. A II. Vh idején a németeknél csöves légvédelemél először csak 4, majd 8, 12 majd a háború végén már 16 csöves üteg tüzelt egyetlen célpontra. És a légvédelem még így is a szövetséges gépek szűk 2%-át lőtte le a háború alatt. Pedig ott némlileg fejletett bolt technika mint Királyvár esetében.

Ja és még egy dolog. Mi van az 5 várossal? Elméletileg mind hűséget esküdött Dannynek. Nem kéne valahogy írni. nekik hogy Daario küldjön már egy sereget? Egyik nap Varys vagy Tyrion gyorsan odateleportál, másnap meg már jön a sereg. A 7-ik évad óta így van ez. Vagy lehetne szólni Dorne-ek is hogy végre itt az alkalom a bosszúra...
így van de pont a dramaturgia szar sok esetben
pl az éjkirályt is szép lassan kurva badassnek építették fel, pedig nem sokat mutatkozott, lezárása meg mehh

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Caliph
de olyan szép egyenes sorban vannak a várfalon,szinte kívánja magát hogy egy runnal végigégessék őket,lecsap a semmiből egy tűzvonal mire rájönnek mi történt már sárkánykőn van . aztán kövi éjjel,vagy kettővel később újra,másik várfalon. esély nincs meglőni a sárit,egy run,és húzna haza

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Isthy
Lásd anno Harrenhal pusztulása. Aegon Balerion hátán a felhők közül éjjel csapott le és pusztította el tüzével Westeros valaha épített legnagyobb és legerősebb várát.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Kicsit pontosítanék, az első Targaryenek - az élen Aenar nagyúrral, akinek a lánya Daenys megálmodta Valyria pusztulását - 5 sárkánnyal érkeztek és Hódító Aegon idejére ezekből csak egy maradt: Balerion. Aegon másik két sárkánya Meraxes és Rhagar jóval fiatalabbak voltak, ők már Sárkánykőn keltek ki a tojásaikból. A későbbiekben pedig valóban jóval több sárkány született már itt Westeroson.

DUNAFERR FOREVER!!!

Palinko
Nem értem, szerintem véletlen meg igénytelenség, de a reklám teóriát az is erősíti, hogy még a logó is 1:1ben a kamera felé van fordítva stb, szóval nem kizárt, hogy kötöttek egy szerződést az ismert kávéház lánccal, hogy bedobunk nektek egy ilyet, pár napig mindenki erről beszél, aztán mi úgyis kiretusáljuk majd a végleges változatból.

Egyszerűen annyi emberen megy át a felvétel még késznek minősül, hogy nem hiszem el hogy senkinek nem tűnt fel, de simán rámondhatták, hogy jól van az úgy még jó hogy barna a pohár nem a klasszikus fehér zöld ami a cégé, hogy senkinek nem fog feltűnni. Manapság meg nem az van mint a régi filmes bakiknál hogy újra kéne forgatni, digitális módszerekkel is könnyen eltüntethető lett volna utómunkában. Jó lenne megtudni mi az igazság, mert ha a marketingesek akkor egy új aljassági szintet értek el, pláne a HBO-n aki a reklámmentességgel adja el magát :)
Palinko
A logikád jó bár a tűz kiindulási pontját azért be lehetne lőni, viszont a fene sem szeretne mégegy esti epizódot látni :D A printscreenemből láthatjátok mekkora brutális fényerővel meg kontrasztal tolom :D
molnibalage83
Köszi. Megtaláltam.
Ez véletlen vagy szándékos trollkodás volt vajon?

Palinko
Nézd meg az én képem ott látod a feliratnál pontosan mikor de nem is csak egy tized másodpercre látszik

amúgy meg mikor Tormund mondja hogy Jon ellenségekből barátot csinált meg kilocsolja a bort Jon háttal van Danynek és aztán elmozog a kamera és látszik hogy Dany oda sandít ott van előtte a pohár