A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Szerintem egész jó rész volt amúgy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én is gondolkodtam ezen, de szerintem még belefér, Dany mindig is az ilyen basszunk oda volt és a tanácsadói bírták rá a higgadtságra. Neki Westeros csalódás volt, mert rájött nem a nagy megmentőként fogják ünnepelni, hanem senki sem fogja szeretni, történtek vele ezek a megrászkódtatások, senki sem fogta a sárkányon most a kezét és ez történt. Nagyon nagyon buta volt, de ha az egész sorozatot nézzük szerintem nem karakteridegen, hogy nem gondolt bele hogy mit kezd most egy kihalt várossal. Lehet azt gondotla sárkánykőre teszi majd át a székhelyét és ha az emberek nem szeretetből majd félelemből fogadják el. Mintha Jon-al is ezt játszotta volna el kicsiben, pont ezért gondolom.
Viszont a hülyeségek továbbra is előjöttek, hogy a sárkánytűz nem csak tűz hanem lézerágyú azt már megszoktam, de pl hogy Sandor miért nem vágta le Cerseit? Azért lett volna rá bőven oka és még ha kellett volna érte valamit tenni érteném hogy a Hegy fontosabb volt neki, de hát Cersei meg olyan szabad préda volt... hogy csak egy suhintás ezt kihagyni... megint okosabban megmenthették volna a nagy szerelmi jelenethez. Tyrion hogy elengedte, igazából nem értem, miért nem tanul saját hibáiból ha nem így alakul a csata biztos nem mennek ezek sehova hanem Jamie ott éldegélt volna a várban Tyrion meg még alacsonyabb lett volna 1 fejjel. A sárkány meg beírta a cheatet mert annyira OP lett, hogy nagyon. Kb 1 sárkány megnyerte a csatát eddig meg olyan sebezhetőek voltak hogy az volt a vicc. Valahol a kettő között megtalálhatták volna az egyensúlyt végig.