A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
gombabácsi #17774 mondjuk ezt a vérfertőző kapcsolat dolgot nem értem a sorozatban. úgy értem nem értem mi a cél vele. mert biztos van valami...
tuti nem arya öli meg cerseit, hiszen az eléggé gagyi lenne hogy a NK-t is ő meg cerseit is... sőt az is gagyi lennne, ha bárki fontosabbat még ő nyírna ki. túlságosan hangsúlyeltolódás lenne a szereplők között. az arcváltást már használta a frey király ellen, szóval nem kell még egyszer ezt elsütni.
ez persze felveti a kérdést, hogy kit fog megölni, ha nem hangsúlyos karaktert... ez pedig azt a kérdést veti fel hogy ha nem öl meg hangsúlyos karaktert akkor az úgy megintcsak gagyi lesz :)
mindettől függetlenül én azt gyanítom, hogy jaime fog meghalni és arya az ő arcát veszi fel és úgy öli meg cerseit. persze ez is gagyi lenne...
őszintén szólva nem tudok elképzelni olyan befejezést, ami méltó lenne a sorozat jobb részeihez... belenavigálták magukat a lehetetlenbe...
de én martin regényeiről ugyanezt gondolom. szerintem ő se tudja (önmagához)méltón befejezni.