A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
ROBREGGAE #17373 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem jó rész volt az évadhoz képest. Ez már nem a régi Trónok Harca, tehát kár azokhoz mérni, mert ha így állok hozzá tényleg szar volt .Bran és a Mások ilyen teljes lerendezése miatt 3 rész alatt... Mintha eldöntötték volna, hogy kap 3 részt Bran+Éjkirály, az uccsó három epizód meg majd lerendezi a Jon-Dany-Cersei kérdést. Szó sem esik róla mi a szar van ezután Brannel, kiderül végképp, hogy az Éjkirály csak egy agyatlan terminátor gépezet, pedig nem így voltak lefestve a korábbi évadokba a háromszemű hollóval egyetemben.
Mindegy visszatértek oda ahova kell, amiért Trónok Harca, amiért elkezdtem nézni a sorozatot alapjáraton meg gondolom sokan, nem is baj, csak az ide vezető út gáz, ahogy kialakították az egészet. Most tetszett majdnem minden karakter. Arya is tök logikusan viselkedett és kifejezetten adja magát, hogy Sanyival megy Királyvárba, Dany bekattanása?, Varys végre megszólalt, Jon buta továbbra is, Sansa fontos szavai Sanyihoz karaktere szempontjából, Jaime sem tudott megülni a seggén, meg nem teljesen tiszta mi a célja, de hogy Briennel együtt maradna túl szép lenne. Persze volt pár dolog amit nem értek, de mivel nem olyan nagyok az elvárásaim már tényleg nincs bennem az a nagy rajongás, mint régen... Bronn jelenetét erőltetettnek éreztem, meg a fél isten Euron mitől olyan szuper gonosz hirtelen?
Ja meg amúgy teljesen le se szarják már a könyveket, be kellett gyorsan fejezni, hiába lenne még ötlet több évadra is. Az is benne lehet, hogy Benioff meg Weiss már régen rajta vannak a Star Wars cuccon és leakarták tudni az egész Trónok Harca dolgot.
Mindenesetre remélem Dany bekattan és szétégeti Királyvárat, nyilván sokan ellene fordulnak, én kifejezetten örülnék neki, ha Jon ölné meg, tehát a szerelmes pár uralkodása nem valósulna meg. Plusz bónusz lenne Bran általi időparadoxonnak( igaz nem tudom mennyire illene bele egy Trónok Harcába), mert kurvára nem lett a Hold the door-os résszel sem semmi...