19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#17398 SPOILER az ég szerelmére...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Te a három találatot láttad, a mellément lövéseke nem. De egyébként meg tökmindegy. -
#17397 Neki nagy jövője nincs a filmiparban, mert átlagos színész. A GoT-ból nem lehetett kiírni és lecserélni, de más filmjei alapján... -
lonvard #17396 Minél többet áldozol fel a logika oltárán, annál inkább gyerekmese. Ennek pedig ára van, ha a közönség jelentős része felnőtt, és megszokta, hogy van logika az adott szériában. Például amikor Daenerys a Lannister sereget támadta, és a kiváló céllövő Bronn próbálta elkapni a sárkányt, tökéletes volt ahogy mellé lőtt, aztán pedig éppen csak elkapta. Most meg három lövésből három találat gyors egymásutánban. Tiszta Kennedy-gyilkosság. Ha mondjuk rálőnek a sárkányra az összes hajóból, csinálnak egy dárdaesőt, és abból eltalálja három, az megint más. Az ilyen jelenetek nincsenek átgondolva. Mellissandre (vagy hogy írják) elfogását is meg lehetett volna mutatni, tényleg ez is olyan dramaturgiai bakugrás, hogy senkit nem fogtak el a lannisterek, csak pont a tanácsadóját, és azt se láttuk hogyan, és csak azért kellett, hogy kivégezhessék. Bugyuta. Bronn pálfordulása teljesen hiteltelen. Meg egyáltalán ahogy beesik az ajtón a nyílpuskájával, aztán meg lelép. Csak úgy beugrott. Brienne és Jamie romantikázása meg kb. olyan, mintha megcsinálnák a Sansa-Tyrion szexjelenetet. Nem akarom látni, baszki! :D Gyorsan összefektetnek egymással mindenkit. Ez már Barátok közt. Mer a nép szerelmet, szexet, meg drámát akar, szóval akkor összedobáljuk.
Ez a rész csak arra volt jó, hogy valami reményeim szerint kidolgozottabb végkifejletnek megágyazzon, és a vége valahogy feledtesse ennek az évadnak a kapkodását.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.07. 07:59:03 -
gsanya21 #17395 Inkább valami ilyesmi lehet a végjáték: Jon leszúrja a bekattant Daenyt, megkapjuk úgymond Azor Ahait is így; majd Drogon elrepül a haldokló Daenyvel meghalni..., csak nem az egykori Valirya felé veszi az irányt, hanem a messzi északra. Záróképsor: Aegon a mélabús, megöregedett király ül a trónján, de nem a Vastrónon, mert az megsemmisült. Értesítik a Varjak, hogy a holtak serege újból délnek menetel, a kép vált északra, az Éjkirálynővé lett, gyűlölettel teli Daeny vezeti az újabb északi veszedelmet délnek.
Most találtam ki, de olyan epikusan keserédes, és ütős záróképsor lenne. ;) -
gsanya21 #17394 -
Gerin #17393 Úgy fogják úgyis lezárni, hogy 5-7 év múlva lehessen folytatni az egészet.
Mivel Emília 32 éves biztos a jövője ebben a fantasyban, ő nem fog meghalni. -
Prof William #17392 Igen várat általában nem egy napig szokás ostromolni. A sárkány éjszakánként visszatérhetett volna 1-1 rövid portyára. Esténként hol itt, hol ott gyulladt volna fel Királyvár míg a védők már egy fura formájú felhőtől is frászt kaptak volna. :)
És akinek az éjszaka van kapacitása arra, hogy az láng kezdetéből, kiszámolja, hogy hol van éppen egy mozgó sárkány az előtt le a kalappal. :)
Ha már céllövészet. A II. Vh idején a németeknél csöves légvédelemél először csak 4, majd 8, 12 majd a háború végén már 16 csöves üteg tüzelt egyetlen célpontra. És a légvédelem még így is a szövetséges gépek szűk 2%-át lőtte le a háború alatt. Pedig ott némlileg fejletett bolt technika mint Királyvár esetében.
Ja és még egy dolog. Mi van az 5 várossal? Elméletileg mind hűséget esküdött Dannynek. Nem kéne valahogy írni. nekik hogy Daario küldjön már egy sereget? Egyik nap Varys vagy Tyrion gyorsan odateleportál, másnap meg már jön a sereg. A 7-ik évad óta így van ez. Vagy lehetne szólni Dorne-ek is hogy végre itt az alkalom a bosszúra... -
Micsu #17391 így van de pont a dramaturgia szar sok esetben
pl az éjkirályt is szép lassan kurva badassnek építették fel, pedig nem sokat mutatkozott, lezárása meg mehh -
#17390 de olyan szép egyenes sorban vannak a várfalon,szinte kívánja magát hogy egy runnal végigégessék őket,lecsap a semmiből egy tűzvonal mire rájönnek mi történt már sárkánykőn van . aztán kövi éjjel,vagy kettővel később újra,másik várfalon. esély nincs meglőni a sárit,egy run,és húzna haza -
#17389 Lásd anno Harrenhal pusztulása. Aegon Balerion hátán a felhők közül éjjel csapott le és pusztította el tüzével Westeros valaha épített legnagyobb és legerősebb várát. -
#17388 Kicsit pontosítanék, az első Targaryenek - az élen Aenar nagyúrral, akinek a lánya Daenys megálmodta Valyria pusztulását - 5 sárkánnyal érkeztek és Hódító Aegon idejére ezekből csak egy maradt: Balerion. Aegon másik két sárkánya Meraxes és Rhagar jóval fiatalabbak voltak, ők már Sárkánykőn keltek ki a tojásaikból. A későbbiekben pedig valóban jóval több sárkány született már itt Westeroson. -
#17387 Nem értem, szerintem véletlen meg igénytelenség, de a reklám teóriát az is erősíti, hogy még a logó is 1:1ben a kamera felé van fordítva stb, szóval nem kizárt, hogy kötöttek egy szerződést az ismert kávéház lánccal, hogy bedobunk nektek egy ilyet, pár napig mindenki erről beszél, aztán mi úgyis kiretusáljuk majd a végleges változatból.
Egyszerűen annyi emberen megy át a felvétel még késznek minősül, hogy nem hiszem el hogy senkinek nem tűnt fel, de simán rámondhatták, hogy jól van az úgy még jó hogy barna a pohár nem a klasszikus fehér zöld ami a cégé, hogy senkinek nem fog feltűnni. Manapság meg nem az van mint a régi filmes bakiknál hogy újra kéne forgatni, digitális módszerekkel is könnyen eltüntethető lett volna utómunkában. Jó lenne megtudni mi az igazság, mert ha a marketingesek akkor egy új aljassági szintet értek el, pláne a HBO-n aki a reklámmentességgel adja el magát :) -
#17386 A logikád jó bár a tűz kiindulási pontját azért be lehetne lőni, viszont a fene sem szeretne mégegy esti epizódot látni :D A printscreenemből láthatjátok mekkora brutális fényerővel meg kontrasztal tolom :D -
#17385 Köszi. Megtaláltam.
Ez véletlen vagy szándékos trollkodás volt vajon? -
#17384 Nézd meg az én képem ott látod a feliratnál pontosan mikor de nem is csak egy tized másodpercre látszik
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!amúgy meg mikor Tormund mondja hogy Jon ellenségekből barátot csinált meg kilocsolja a bort Jon háttal van Danynek és aztán elmozog a kamera és látszik hogy Dany oda sandít ott van előtte a pohár -
Nirz #17383 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A halálok sem a régiek, Missandrei lefejezése valósággal unalmas volt elhomályositva távolról , a régi gorefest jellegű kivégzések nagyon hiányoznak. Ez is nerfelve lett xddd -
#17382 Most tényleg. Nem értem a sok embert aki a logikán pattog. A dramaturgia oltárán BÁRMIT fel lehet áldozni. Az időhiány ezt teszi. Ez van. -
gombabácsi #17381 én eleve azt nem értem hogyan tudnák megvédeni a várat azokkal a nyilpuskákkal? egyszerű: éjszaka kell odarepülni a sárkánnyal... a vár ki van világítva, meg valszeg a sárkány jól lát sötétben :)
Utoljára szerkesztette: gombabácsi, 2019.05.06. 22:55:37 -
Prof William #17380 A mai részhez csak ennyit fűznék hozzá.
-
Prof William #17379 Az első Targeryenek 3 sárkánnyal érkeztek.
Aztán amikor már berendezkedtek az a 3 költött új sárkányokat szóval volt olyan idő amikor -viszonylag- sok lehetett Westeroson. -
#17378 Pontosan hol? Az istennek sem találom ezt. -
#17377 Arról volt szó a könyvben hány sárkányuk volt egy időben a hódítások során? A nagyobbakról tudok csak -
#17376 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ki mondta, hogy azt célozták...? Ot találták el, ahol sikerült. Szórtak a lövések. Bár a pontosságuk azért tényleg LOL, mert mozgó
célra nem lő ilyen pontosan senki valóságban.
Bár, hogy régen miért féltek a sárkányoktól a homály, ha kb. 8 db balliszta eradikálja az egészet. Persze ez a szokásos. A dramaturgia felülírja a logikát és a fizikát.
-
Prof William #17375 Persze hogy nem, de ilyen béna és átlátszó trükökkel elvesztegetni az erejét marhaság.
Ha pl lett volna egy ügyes csapda amiben ott veszik a sereg nagy része -mint anno a futótózes trükk Stannis serege ellen- akkor ok de ez így nagyon erőltetett... -
#17374 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Miféle áramlat. Több fogoly volt. Na, szerinted a többivel mi volt? Rekt. Ennyi. Euron nem ejt foglyokat... -
ROBREGGAE #17373 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem jó rész volt az évadhoz képest. Ez már nem a régi Trónok Harca, tehát kár azokhoz mérni, mert ha így állok hozzá tényleg szar volt .Bran és a Mások ilyen teljes lerendezése miatt 3 rész alatt... Mintha eldöntötték volna, hogy kap 3 részt Bran+Éjkirály, az uccsó három epizód meg majd lerendezi a Jon-Dany-Cersei kérdést. Szó sem esik róla mi a szar van ezután Brannel, kiderül végképp, hogy az Éjkirály csak egy agyatlan terminátor gépezet, pedig nem így voltak lefestve a korábbi évadokba a háromszemű hollóval egyetemben.
Mindegy visszatértek oda ahova kell, amiért Trónok Harca, amiért elkezdtem nézni a sorozatot alapjáraton meg gondolom sokan, nem is baj, csak az ide vezető út gáz, ahogy kialakították az egészet. Most tetszett majdnem minden karakter. Arya is tök logikusan viselkedett és kifejezetten adja magát, hogy Sanyival megy Királyvárba, Dany bekattanása?, Varys végre megszólalt, Jon buta továbbra is, Sansa fontos szavai Sanyihoz karaktere szempontjából, Jaime sem tudott megülni a seggén, meg nem teljesen tiszta mi a célja, de hogy Briennel együtt maradna túl szép lenne. Persze volt pár dolog amit nem értek, de mivel nem olyan nagyok az elvárásaim már tényleg nincs bennem az a nagy rajongás, mint régen... Bronn jelenetét erőltetettnek éreztem, meg a fél isten Euron mitől olyan szuper gonosz hirtelen?
Ja meg amúgy teljesen le se szarják már a könyveket, be kellett gyorsan fejezni, hiába lenne még ötlet több évadra is. Az is benne lehet, hogy Benioff meg Weiss már régen rajta vannak a Star Wars cuccon és leakarták tudni az egész Trónok Harca dolgot.
Mindenesetre remélem Dany bekattan és szétégeti Királyvárat, nyilván sokan ellene fordulnak, én kifejezetten örülnék neki, ha Jon ölné meg, tehát a szerelmes pár uralkodása nem valósulna meg. Plusz bónusz lenne Bran általi időparadoxonnak( igaz nem tudom mennyire illene bele egy Trónok Harcába), mert kurvára nem lett a Hold the door-os résszel sem semmi... -
#17372 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Teleport, eltűnt karakterek stb. De ilyen kínosan még egyszer sem éreztem magam, mint amikor 50 makulátlan és a majdnem teljes vezérkar áll szemben egy várnyi katonával. És csak nézik őket a tornyokból. B*sszák meg, ez blőd! A hirtelen beforduló szöszi, Jaime eszmélése, az unalomig eltolt Cersei... Youtubon néha belefutok régebbi részletekbe, Tywin, kistanács stb. Nagyot süllyedt ez a sorozat. -
Gerin #17371 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elsőre telibe találják az egyik Sárit, de szemből nem találják el az összes ballisztával a másik Stuka Sárit oh.... ki érti -
gombabácsi #17370 egy prófécia az nem egyenértékű azzal hogy egy filmben felépítenek egy karaktert :) -
Kingtiger15 #17369 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A sorozat eddigi logikája szerint semmi szükség nem volt az Arany Kompániára, eddig is farzsebből rántották elő a szükséges sereg létszámot, most is megtehették volna, hogy 20 ezerrel több Lannister katonát vallanak be. Ez azt jelentené, hogy önállósodnak és politikai erőként is fellépnek? Végülis nekik mindkét oldal ellenség.
-
#17368 feleslegesen fikázzátok Euront, el kellene olvasni a proféciákat mielőtt lehuzzátok, a Vízbefúlt Isten egyik szolgájáról pont ez a profécia szól amit ő cselekszik (győzelmei) még emlitik is a 7X5-s részben -
#17367 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Oké gondolom Euron akarta a dicsőséget, de ha már az összes hajón volt ilyen fegyver akkor gyakorlatilag lezárhatták volna ott is a háborút mivel ha már nem vették észre őket akkor annyi nyilat kizárt elkerült volna a két sárkány -
gombabácsi #17366 euron eleve egy béna karakter, a semmiből jött, nem lett felépítve. egy vékony papírlap... -
#17365 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én is úgy gondolom h az írok kicsit a megőrülés felé terelik a karaktert.
-
#17364 én szeretem ha beszélgetnek
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de mi volt ez a 3/3 hitrate?? száz méterről, alulról? mintha egy 6 hónapos csecsemő terítene le egy felnőttet... -
#17363 Utolsó 15-20 percet leszámítva legroszabb rész volt.
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2019.05.06. 21:30:14 -
#17362 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mondjuk azért remélem, nem Szuper Euron lesz a válasz minden kérdésre/problémára az utolsó részben :D -
#17361 Hát az első fele igazán kínos, beletekerés után sóhajtozó volt számomra, de a második fele bejött.
Szeretem mikor a legyőzhetetlennek hitt ősi gonosz és egyéb mitikus teremtmények teljesen eltörpülnek a hataloméhes kis emberek acsarkodása mellett. Akkor is, ha az előbbinek célja epikusabb, hatása a történelemre egy-személyben erősebb lehetne, míg az utóbbinak, a kis emberek számához képest, viszonylag kevés hányadában lehet maradandó nyoma.
Nem mondom, hogy nem volt hatalmas hiba az előző rész, vagy hogy ennek a résznek a második felében nem voltak égbekiáltó baromságok, de
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!egyrészt szeretem az ármánykodást, melyből kapunk itt is bőven, és várom, meg simán belelátom Dany lassú megőrülését is a történtekben.
Végül is a gyermekei majdnem mind legyilkolva, szerelme egy jogos trónkövetelő akit ez az idegen nép jobban szeret, mint őt valaha is fogják, a barátai és segítői lassan mind hallottak körülötte.. teljesen egyedül maradt, megbízhatatlan, idegen emberek között, egy olyan célért harcolva, amire szemmel láthatóan, lehet akad jobb választása a környezetének
aztán lehet megint csak túl sokat látok bele :) Még két rész, kiderül az írók mit szerettek volna jobban kiadni magukból.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.05.06. 21:22:27 -
#17360 egyél mogyorót, annak csak 15%-k :-D én is azt szoktam -
lonvard #17359 Heh, gyerekek, estig vártam vele. Előbb kicsit Subnauticázom, aztán késő este ha már biztosan nem zavarhatnak meg, akkor megnézem kényelmesen a fotelben, ropogtatva némi szénhidrát alapú izét. :)