10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Palinko
    Ez a rész szerintem egész jónak alakul bár van pár de, viszont a 3. után a 4. szerintem felüdülés

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jon hogy nem bírja ki és megbízik a családjában tipikus Jon os húzás, jó hogy beletették, Dany jól játszotta a szerepét tényleg látszik hogy szereti Jon-t és mennyire ragaszkodik a trónhoz is, meg tudja mi lesz ha ki fog derülni és hát most kiderült ahogy Varys is mondta amit már 8 an tudnak az nem titok hanem információ :D

A sárkány lelövése szerintem jó volt, nagyon a semmiből, jó persze lehetne kötöszködni hogy találták el kétszer is de ez már baromira nem számít, ha most 1 szerencsés lövéssel hozzák le miben változtat? Így látványos volt az tetszett. Viszont aztán hogy azok a balliszták átlövik a hajókat... Nem tudom még ha történelmileg helytálló is a balliszta használata hajókon azért biztos nem vitte így át az egészet, bár látványos volt, de hülyén nézett ki meg valahogy nem jó megoldás ez a ballisztás dolog eleve, ha nekimennek és félbetörik a hajó, vagy tüzes balliszta lövedéket lőnek rájuk már sokkal jobban nézett volna ki, így viszont olyan béna volt hogy mentek a Targaryen hajók mint valami béna kacsák és még csak nem is viszonozták a tüzet semmivel nem is láttam a fedélzeten amivel lehetett volna. Kétlem hogy ennyire bíztak 2 sárkányban mert már korábban is elkergették őket a hajóktól.

Missandrei elfogása az egyik mélypont, hogy sikerült neki úgy teleportálnia hogy csak őt fogják el, ilyen áramlat nem létezik :D Nem is értem hogy gondolták, legalább lett volna valami hogy katonák várták volna egyik öbölbe a túlélőket és nem bírták volna a makulátlanok megvédeni szürke féreg meg csak még a vízből látta volna hogy elviszik vagy valami, de ez a senkit nem fogunk el, nagy többség túléli a hajókatasztrófát, Missandre meg odateleportál ezen kész voltam.

Jamie.... ez akkora hiba volt, de nem Sansás hiba, mert Sansa eddig is hülyeségeket csinált és egy szimpatikus karakterből sikerült hülyepicsába átvedleni ez oké, ez jó karakter fejlődés. Viszont Jamie? Pont az volt a lényeg hogy mennyire szerette Cerseit majd végül meglátta ki is igazából Cersei és lehullott a rózsaszín szemüveg és minden oké erre most rohan oda? Ez akkora, de akkora hiba szerintem, ha hacsak nem derül ki hogy azért ment oda, hogy megölje és megmentsen ezáltal egy csomó embert ez az egész Jamie szál a végére nagyon el lett baszva, pedig eddig olyan jó volt. Csak az a baj erre nem sok esélyt látok a dialógus alapján, max az lesz hogy segíteni akar Cerseinek az húz még valami utolsót és akkor kattan el Jamienél és öli meg, de már eleve jobb lett volna ha azt mondja Briennek hogy meg kell állítania a testvérét azért megy oda.

Tyrion, azért az durva volt, még mindig csodálkozok hogy megúszta nagyon Cerseies lett volna ha hátba löveti :D Annyira nem érdekli a tisztesség simán belefért volna, mint ez az egész deal nevetséges volt nyilván tudta hogy Missandreiért nem fog senki lemondani a trónról, ez csak ilyen erőfitogtatás volt, tényleg nem értem mi járhatott a fejében mikor nem nyilaztatta le Tyriont. (Más kérdés hogy az egész bagázs meghalhatott volna mert olyan közel voltak, de ez csak a szebb kamera beállítás miatt volt így hibának nem róható fel)