Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Darthmushroom
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Rendezők: "kb. 3 éve tudjuk h Arya lesz aki megöli a NK-t"

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Farkas az, gondolom hamar eliszkolt (egy varkas 80 km/h sebességgel képes futni) mikor elkezdek darálni az perzsa lovasságot. 😛
De azért néhány dotraki lefutott néhány lovat is. Amúgy 10.000 embert hamar legyalultak lóról,,, ez fura pedig könnyen visszafordulhattak volna.

Érdekes vár az olyan, ahol nincsen körülötte vizesárok meg felvonóhíd....lol Több lovag marad életben akkor...

"Bár én 2 árkot ásattam volna..."

A film szembemegy minden csatatéri stratégiával, taktikával és logikával. Ilyen szempontból meg aztán tényleg csak hibák vannak benne, semmit nem valósítottak meg jól. Biztos azért,mert a fantasy világában a zseni stratégák az utolsó nagy csatára elfelejtenek minden tudást.
Én nagy nehezen elfogadtam - más lehetőségem nem volt - hogy a mozi, a film elment a nagyon fiatalok irányában, ezért fordultam a sorozatok felé kb. 10 éve és a Trónok harca volt az egyik legjobb dolog ami a tv műfajjal történhetett, arra meg senki nem számított, hogy George RR Martin abbahagyja a könyvet és a végén két amerikai producernek kell befejezni ezt az epikus regény sorozatot a tv képernyőjén. Még mindig jobb ez a sorozat mint bármi, de én már érzem egy ideje G.R.R. Martin hiányát.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Majd pont egy kutyát fognak megölni, mi!? EGY KUTYÁT!? Örülök most már én is a Disney iránynak, megmenekült Buksiiii! Decukiiiii!
Darthmushroom
tényleg ott van. Danny és Sam mögött látszik félig (0:18nál) ahol égetni akarják a holtakat, gondolom közbe valami búcsúzás is lesz azért van tömeg

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Vagy nem láttad 😄

"De miért ne mehetne el Disney irányba?! "

Mert ez a Game of Thrones, és nem a Disney Avengers. Mert ha ilyen fosul indult volna a könyv/széria, el se kezdem nézni, azért.
De jó!, Huh....én nem figyeltem köszi....
Shiwo

Szellem sorsa..

a 4. rész előzetesében elvileg egy pillanatra látszik a Deres előtt álló "tömegben", de csak pár képkocka az egész..

szóval nem csak Jorah élte túl a lovasrohamot.. és a jelek szerint a blöki nem csak azt..

(legalábbis neten ezt írják, most teló nem a legoptimálisabb az ellenőrzésére, hogy igaz-e..)

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

nah jó ez faszság amit leírtál itt, ennyi erővel én meg megkérdezem miért kellett elmennie Disney irányba? Miért pont annak a rétegnek kellett kedvezni akiknek ez a sablonos szar is jó ami egy 5 éves gyerek fantáziájánál is gyengébb? Azért mert fantasy és zombik meg sárlányok vannak benne nem indokolt elmenni a totális értelmetlen Marvel féle totális elbaszott logikátlan gyerekmese felé
Utoljára szerkesztette: Kewell, 2019.04.29. 15:52:24

Kb... azok haltak meg akiket felsoroltam. A védelem ilyen tömeg ellen lehetetlennek látszott mikor már a falat támadták.
A makulátlanok előtt le a sisakkal, szinte mindent ők csináltak. Kitartottak, ők kezelték a katapultokat, fedezték a visszavonulást stb.

Bár én 2 árkot ásattam volna és a kettő közé raktam volna a katapultokat és az onagereket, hogy tudják sokáig használni őket. A völgy lovagoktól szégyen gyalázat, hogy kis harc után már vissza spuriztak a várba. Bár nem értettem, hogy a ló alóluk hová lett. A dotrakiak rohama teljesen felesleges volt. Látszik, hogy egy neveletlen bugyuta de bátor idióták voltak RIP. A nap hőse viszont Arya Stark a sárkányok, és persze SZELLEM 😞
Palinko
Elmehet, de hát miért nem szedünk a somlói galuskára, marhapörköltet, meg miért nem fejeződik be egy metálszám gyerek altató dalként ezzel az erővel? Mert mindkettő jó külön, külön, megvan a szerepe a teremtésben, de egyszerűen összekeverve moslék. Itt is ez a baj és sokan már megláttuk a 2. évadnál, de akkor azért még csak az volt a baj, hogy távolodik a könyvtől. Szerintem az első évad az iskolapéldája hogyan kell egy jó könyvet jól vászonra vinni, kivéve, hogy költségvetési okból 1 csatát kispóroltak de hát ez abszolút megérthető. Meg utána is azért voltak erős évadok és sok-sok nagyon erős pillanat még ha nem is követték a könyvet. Ahol most tartunk az az a pillanat hogy nagy népszerűség, sok pénz, nagy nyomás és valami nagyot kéne húznunk srácok ami megfelel a kis millió szempontnak és jön az elkerülhetetlen hibázás. Persze ettől még van 3 nagyon hosszú rész ami után valószínűleg úgy érezzük majd hogy oké jó volt ez mégis csak így ahogy volt, de most így az évad közepén én abszolút megértem a csalódottakat és értetlenkedőket.
Na sok mindenben igazam volt, a lovasságot kár volt még bevetni, várhattak volna még jó messze délen majd mikor a várat ostromolják akkor hátba billenteni őket. Így viszont lemészárolták őket a francba.
Mondtam hogy most rendezik le az Északi szálat ez is bejött. Félig látnok vagyok lol. Nagyon tetszett a rész. Szinte a sereg egésze meghalt a győzelemért
Én pl. pont azért szeretem ezt a sorozatot - és gondolom rajtam kívül sokan a 35+ korosztályból - mert más mint a disney vagy általában az amerikai filmek/sorozatok, képregény feldolgozások amikből sajnos már kinőttem. Most, a végére - hogy már nem a regény alapján megy - megváltozott az iránya.
mikor pont abban a másodpercen hal meg az éjkirály mikor Jon már feladja, odaáll és pont lenyomná a sárkány az mesefilm forgatókönyvbe illő tanítani való fordulat.

molnibalage83
Az.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Kongy
De miért ne mehetne el Disney irányba?! Vagy akármilyen irányba. Olyan irányba megy, ahogy a készítők tervezik, és biztos lesz egy tucat ember akinek bejön, meg egy másik tucat akinek meg nem. Mindenkinek képtelenség eleget tenni, lehetetlen. Mert aztán jönnek a hozzátok hasonló mindenbe belekötő okoskodó geekek és a nándorfehérvári meg a mohácsi csatához hasonlítjátok a Trónok harca ZOMBIsereg ellen folytatott csatáját... 😄 Már leírva is vicc.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Egyetértek. Ez tényleg elment hollywood/disney irányba. Már a 7. évad utolsó elötti rész, mikor elmennek a másért is kicsit Hét mesterlövész volt.

Igen ez örök vita. Attól még hogy valami kitalált környezetben játszódik lehet logikus. Legalábbis a saját rendszerében. A könyvekben minden logikusan volt eddig felépítve, pont ettől volt jó.

molnibalage83
Ameddig spoilere rakod addig nem. Sajnos már két volt "kedves" ember, akik csesztek használni a tag-et. Azonnal töröltem a kommentjeiket.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Történetvezetésben. GY.K.
Remélem csak olyanok vannak itt akik már megnézték, nem akarom elrontani senki szórakozását.
és kiváncsi vagyok csak én vagyok fanyalgó, de valahogy nem tetszett annyira a mai rész. Persze ezt Trónok harca mércével nézve mondom. Jó volt, látványos meg minden, de én nem ezt vártam. Nem igazán tudom mit vártam, de azt hogy szinte minden főszereplő túléli azt nem.

Kongy
Közel állt a valósághoz? Na ne. Már az első részben jöttek a holtak, sosem állt közel ez a fantasy a valósághoz.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

tigeroo
Igen, a harcosok általában 19x szoktak meghalni 😊.... ember!
Mondjuk én azt vártam hogy a fele szereplőgárda elhullik és a mások győznek első körben. Utána 2. összecsapásra meg valami mágikus trükkel legyőzik őket. Úh engem nem "szoptak fel". 😊 Pont ettől is lett volna jó az előző rész. Utoljára együtt. De azoknak lett igaza akik az időhúzást látták csak benne. Ha belegondoltok Cerseinek már az előző éved végén el kellett volna buknia mikor égikert és dorn összefogott. Most meg Ő (a pszihopata, megkeseredett, szadista) lett a főgenya, aki sem nem olyan kegyetlen mint Joffrey sem nem olyan okos mint Tywinn. Nincs is semmi jogos trónigénye, nincs -legalábbis elvben - serege (szerintem technikailag Jamié a Lannister sereg, hisz ő a rangidős családfő, Cersei csak régenskirályné volt amíg a gyereke élt.) és utálja mindenki. Arra is kíváncsi lennék a NK honnan tudta h nem fog rajta a sárkánytűz. Olyan sok sárkánnyal nem találkozhatott... Könyvben teljesen máshogy lesz, csak azt sose fogjuk már megtudni.

"hülyeség rugózni itt a harci taktikákon, meg a valóélethez hasonlítani. Ez egy fikció, nem kell sok valós harci taktikát belelátni.."

Kár, hogy az egész széria pont arról szólt és azért volt szerethető, mert nagyon közel állt a valósághoz. Ez a rész meg ilyen téren egy Disney/Marvel film szintjét hozta.
Oszt akkor mi van, ha fikció? Ugyan úgy kell harcolni itt is, ugyan azokkal a taktikákkal, elvégre a szabályok ugyan azok. Ne idegesíts már fel. Ekkora baromságot egy tizenéves mond csak...
Shiwo

mi van, ha Arya tényleg nem az Azor Ahai ? mi van, ha a tényleg félre értelmezték a legendákat, csak épp nem a legendás hős szemszögéből .. ha a legyőzendő sötétség igazából nem az éjkirály és serege , hanem valaki, valami más (akár mondjuk Cersei..)

amúgy nekem kábé az jutott eszembe a végéről, hogy beszélgetnek az írok "de most igazán, ki tudná megölni az éjkirályt ? senki.. " majd elgondolkozva összenéznek, és egyszerre fordulnak a közelben a jelenetére készülő Maisie Williams fele... 😄

Ez a 3. rész borzalmasan rossz volt. A nézői igények teljes felszopása, logikai baromságokkal és időhúzó jelenetekkel. Végig unatkoztam.
Volt bárkinek bármi, amin egy kicsit is meglepődött, jó értelemben?
Mert a sok bénázáson mondjuk percenként meglepődtem.
molnibalage83
Mirk

Spoler tag. Tényleg olyan nehéz? Köszi.

Igen, csak volt előtte egy 10 perces rejtőzködés 10 zombi előtt ami nem is sikerült. Még ha az a jelenet nem lett volna meg tudom érteni. Vagy látjuk ahogy hullává változik. De legalább a 4. rész youtube trailer kommenteken jót lehetett röhögni. Volt pár elmés 😄

molnibalage83
Egy kommentet töröltem a spoiler tag kihagyása miatt. Irgumburgum.

Palinko
Legalább tényleg a fán bújt volna el, de ő a holt gyűrűn átteleportálva támad, sokan erőltetik már, hogy igazából átvette egy más formáját azért vágják be hogy belekap a hajába a szél stb és azért van ott, de igazából ez erőltetett mert támadásnál nem szoktak visszaváltozni, meg nem is volt neki minta mert csak egy sima holt asszonyt ölt meg és nem a fontosabb tábornokok közül valakit.
Montanosz
hát ő biztos nem mert nem illik rá a prófécia:

"...akiről a jóslat szól, megalkotja Fényhozó nevű kardját, amivel szembe száll az ellenséggel. Ennek az elkészítése viszont csak harmadszorra jön össze, akkor is 100 napon és 100 éjszakán kell kovácsolnia, majd át kellett szúrnia szerelme, Nissa Nissa szívét, hogy a lelke egyesüljön vele. ..."

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Akármi is a véleményem, keményen hatása alá kerültem az epizódnak így 15 perccel a megtekintése után. Meg ennek a zenének.
3. rész vicces spoiler, ne nyisd ki, ha még nem láttad! pár óra és tele lesz a net ilyen képekkel

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Jó zene nagyon.

Este kibeszélőzünk! 😄
amúgy ilyen komoly teleportálásokat legutóbb a tavalyi Predatorban lehetett látni 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Semmi spoiler, zene: Game of Thrones S8 - The Night King - Ramin Djawadi
amúgy azokkal értek egyet, akik szerint ez a rész, legnagyobb jóindulattal is a meh szint, kár volt erre elkölteni dollár milliókat

hát erről ennyit, a névelők stimmeltek

Nekem tetszett az epizód. 😉 😊

Bár erőteljesen érezni rajta, hogy ez már nem Martin, hanem sajna tömény Hollywood. 😛 Őszintén megmondom, hogy nem teljesen ezeket a nagy halálokat vártam, de kettő azért bejött.

Kritika

Lyanna Mormontnak eredetileg egyetlen jelenete lett volna a sorozatban, de aztán találkoztunk Bella Ramsey-vel, és rájöttünk, hogy hibát követnénk el, ha nem szerepelne többet. Tisztában voltunk azzal is, hogy nem halhat mindenki látványos halált ebben a csatában, mert az azért már túlzás lett volna. Ugyanakkor méltatlan lett volna nem kihangsúlyozni Lyanna távozását...

Eddig úgy volt a teóriák szintjénn, hogy Jon vagy Jon és Daenerys együtt az Azor Ahai!?! Erre jön Melisandre aki a mostani tetteivel és halálával kvázi bűnbocsánatot nyert, beszélget egy nem vártat Aryával; és a monológ utána Arya elindul a célpontja felé a vadászatra, mint egy igazi Arcnélküli bérgyilkos. Mintha erre képezték volna ki végig Bravosban, és egy Vörös papnő vagy pap szavaira mint egy elmeprogramozott gyilkológép bekattan a "program", és véghez viszi a Fény Urának igazi küldetését?! Nekem most totál úgy jött le, mintha Arya lenne hirtelenjében egyfajta Azor Ahai, vagy mi...!?!

Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.04.29. 11:26:57
Nekem összességében tetszett ez a rész, bár a fanyalgókat is abszolút mértékben meg tudom érteni.

Az első óriási megdöbbenésemen túl Dondarion és a Véreb szerepében is láttam rációt, úgy tűnik, hogy Arya Azor Ahai. Mindenre gondoltam volna, csak erre nem.

Végül is az utcsó könyv a Promise of spring szóval lehet hogy a következőben lezáródik a NK-es törénet, Bár hogy hogyan azt nem tudom...

Shiwo

szerintem ez simán Martin papa "öröksége".. belőle kinézem, hogy a nagy, végső összecsapást, amit mindenki a legvégére vár, a fináléra, azt idő előtt lezárja, hogy "jabocs, nem ez a főszál"

DasIsFuck
Nekem tetszett a rész.
Másrészről elég láma dolog volt a másokat nem a végső fináléra hagyni, kb az egész sorozat alfája és omegája volt ez és mégsem ez a finálé, bár nyilván nem lett volna költségvetés még egy ilyen részre ezért le kellett zárniuk itt őket.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

DasIsFuck
felbontás

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Kongy
Azt hiszem most az ellentábort fogom erősíteni
Szerintem jó kis rész volt, kellően akciódús, de ahol kell drámai. Lehetett rajta izgulni, meg érdekelt végig mi lesz, ha Bran és az Éjkirály találkoznak. Na akkor viszont puffantam. Vártam valamit, hogy megszólal talán, vagy valahogy megtudjuk mégis mit akar. Értem én, hogy a világ pusztulását, de valahogy kifejthette volna. Ez a része kicsit csalódás, de a többi szerintem rendben volt, kellően epikusra sikerült. Ja, és én úgy gondolom, hogy hülyeség rugózni itt a harci taktikákon, meg a valóélethez hasonlítani. Ez egy fikció, nem kell sok valós harci taktikát belelátni... ezen rugózni nettó baromság, én csak élvezem a hentet..

Utoljára szerkesztette: Kongy, 2019.04.29. 10:57:41

Palinko
Örülök, hogy másoknak is ezek estek le mint nekem és azt hittem már magamról hogy ilyen fanyalgó semmise jó neki alak lettem, de igazából nem, alig vártam már ezt a részt, direkt idejében lefeküdtem hogy kipihenten felkeljek és nézzem és annyira jól akartam szórakozni, de nem sikerült, tényleg az a meh. Jójó, egynek elmegy, de nem igazán jó.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.04.29. 10:49:38
Hát gyerekek,
ez olyan meh rész volt.
- az elején kb. olyan érzésem volt, mint amikor WoW-ban felbuffolunk minden karit a raidben, majd az elsö próba során az elsö 2 perc alatt elhullunk a bosson. Ez mi volt a Dothrakiakkal? Azért ennél többet érdemeltek volna.
- mint említették elöttem is, a karóknak semmi szerepük, illetve nagyon kis szerepük volt amiatt, hogy a teljes sereg a karók ELÖTT sorakozott fel. Ez milyen barom lépés már?
- kurva sötét van, faszt se látni a film 80%-ban. Azt vágom, hogy a sztori szerint éjszaka van, de akkor is, hogy egész idö alatt mereszteni kell a szemem, az nem járja
- a felgyújtott ároknak se volt nagy szerepe. Megölt pár zombit, de a többi meg megállt elötte, azt kivárta, míg elhal a tüz, illetve megvárták, míg pár zombi a saját testéböl hidat emel "ura" parancsára
- a várban nem volt olaj, kátrány vagy ilyesmi? Amit esetleg a falakról a mászó zombikra lehetett volna önteni? Azt is meg lehetne gyújtani.
- a kis Arya nagyon kemény kis harcos csajszi lett 😊, ez mondjuk tetszett. Nagyon meglepett az Istenerdöben, erre nem számítottam.
- a kis Lady Mormont-ot sajnáltam, belevaló kis csaj volt
- most az Éjkirály is Targaryen vagy mi?
- Bran az kit vargolt?
- megszületett az újabb nagy szerelem? Tyrion és Sansa?
- Theon önfeláldozása mire volt jó? Miböl gondolta, hogy egy ilyen átlátszó rohammal majd legyözi az ÉK-t? Jorahnak ez a szerep adatott, Dany-t megvédeni, jó búcsú volt
- Melisandre-tól is elbúcsúztunk
- a Mások seregét legyözték, nekik viszont alig maradt valaki a két sárkányon kívül. Vagy tán csak egy sárkány maradt? A végén csak Dany sárkányát mutatták. Így hogy akarják legyözni a GC-t meg Cercei-t?

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10