19495

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Meg kellett keresnem magamnak is a jelenetet :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
M2 #17316 Áhá, hát ezért kellett a rész után elrohannom egy kávét inni! :-) -
M2 #17315 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igazából a sárkányokat egyáltalán nem úgy használják, ahogy lehetne őket, de én ezt a kérdéskört elintézem magamban annyival, hogy Daenerys nagyon szőke, még egy vasgolyót is elrontana, a három sárkányra meg abszolút nem tud vigyázni.
Nagy sebességű felderítő repülések olyan magasságban, ahol biztos nincs semmi veszély?! Ugyanmár! :-) -
Mirk #17314 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lényegesen jobb rész volt, mint az előző.
Amikor Rhaegalt kilőtték leesett az állam. -
Mirk #17313 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!https://pbs.twimg.com/media/D53FKLnWwAgj73d.jpg
Tényleg ott van :D -
M2 #17312 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem tetszett ez a 4. rész, egyedül a vége nem volt túl GoT. Tyriont szétnyilaztatta volna Cersei a sárkánnyal együtt, még mielőtt Missandei a földre ér. Semmi logikája nem volt ennek így. Daeneryst meg még éppencsak életük árán menthették volna meg a testőrei.
Úgy Tyrion halálával az árulásnak se lenne gátja, de majd meglátjuk, mit hoznak ki belőle. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Gondolom ő se nyaralni lovagolt a kutyussal majd beszambáznak és mindenki meghal :D
hawkie22 #17308
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem, ezt nem adom meg, most miben lett volna másabb a várfalas jelenet, ha 500 méterrel odébb állnak meg, igazából azért voltak közel hogy beleférjen a két ellenséges csapat 1 kamerába és látszódjon is, ez tényleg csak technikai dolog. Sőt még ilyesmire is odafigyeltek mint, hogy Tyrion odament a falhoz. Mert gondolkodtam basszus ha most itt beszélget a mesterrel hogy jut el királyvár népéhez hogy Dany egy jó dealt ajánlott Cerseinek a vérontás elkerüléséért? Kb sehogy, mert pórnép előtt elhallgatják és nyomják a sárkányos csaj rossz propagandát a váron belül. Így viszont már pont annyi katona hallotta meg amitől elindulhat a pletyka a váron belül :)
Teleportálás meg kell már, nincs 123 helyszín mint korábban ahova válthatnának még Danyék hajókáznak, ez engem nem zavar hogy csak váltanak, az sokkal érdekesebb hogy a sárkányok mennyire unhatják a helyben repülést a lassú hajókhoz képest :D Jó de ezek is mind ilyen vicces dolgok amik eszembe jutnak, simán leszállhatnak útközben a parton vadászhatnak majd visszamennek stb, ezek nem hibák. A Missandrei meg Jamies dolgok viszont azok :( -
Kingtiger15 #17310 Mikor Sansa kutatott a batyujában, volt benne pár arc, vihetett magával Braavosból. De ha nem, akkor megölt egy ártatlant, ezen én nem akadtam fenn, mert:
- A csajnak annyi jelentősége volt a történetben, mint pl. a boros kupáknak.
- Ebben a világban a nemesek szemrebbenés nélkül beáldoznak közrendűt, szolgát céljaik eléréséért.
- Aryanak sosem volt igazság bajnoka szerepe, ráadásul mostanra pedig egy kiégett, érzelemmentes gyilkológéppé vált.
- A braavosi kiképzés után gondolom egész másképp értelmezi az egyén halálát, mint a többi ember. Ő csak ajándékot adott a szolgáló lánynak.
Ami bibi volt, az a rosszul megválasztott álca, a jó nő, öreg Frey ki is szúrta egyből. :) -
Chob #17309 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hogy maradt meg annyi ember? A 3. rész végén már csak tényleg a fő krakterek látszottak akik harcoltak.
Rhaegalt hogy lőtték szét egy akkora szikla mögül ami az egész flottát eltakarta?
Cersei nem lövette szét az ellenfeleit a kapu előtt, hát ez votl a legalja az egésznek.
Missandei miután tudta hogy gyis meghal, simán leránthatta volna Cersei-t magával a falról... -
hawkie22 #17308 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát ezt olyan szinten el lehetett volna secc-perc alatt intézni Cercei részéröl, hogy ihaj. Sose volt az a megbízható személy, akkor most miböl gondolták azt, hogy ha majd odamennek tízen a kapu elé, akkor nem löveti le öket vagy rohamozzák meg azt a pár embert? Elég veszélyes dolog ilyen balga módon megbízni az ellenfélben.
A sárkányos dolog érdekes volt, az elsö találat még csak-csak, mert nem volt rá felkészülve a sárkány, de azért azt a viszonylag vékony nyakat mozgás közben ekkora távolságból egy nehéz, ergo lassan repülö dárdával eltalálni úgy, hogy a célpont már figyel is, majdhogynem lehetetlen (íjász vagyok, ismerem a fizikáját a dolgoknak, nagyban hasonlít a ballisztára). Inkább csak a látvány miatt ölték meg a sárkányt, meg hogy valamennyire kiegyenlített legyen a két oldal.
A rész alatt számos helyen átpörgettem, pl. Jamie-Brienne részek. Azért néha jó lenne, ha legalább idökiírást csinálnának a készítök. Pl. egyik pillanatban még Deresben vagyunk, lóra ülünk, majd a következö snittben már hajókon vagyunk útban Királyvár felé. Azért míg megérkeznek a hajók a Vas-Szigetekröl, beletelik pár napba. Utána meg hirtelen már partra szálltak Királyvárnál. Ilyenkor mondjuk jó lenne, ha kiírnák pl., hogy 8 nap múlva/1 hét múlva/1 hónap múlva mittudomén. -
Nyiri #17307 Huh. 5kor keltem hogy megnézzem, de hogy mennyire untam arra nincsenek szavak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az előző rész óta teljesen súlytalannak érzem az egész sorozatot. Nem érdekel senki. Talán Varys szála érdekes, hogy White Walker hiszti után visszatér a jó öreg ármánykodás.
Sárkány lelövése... Miért fosnak ennyire a sárkányoktól ha ennyi az egész?
Szánalmas volt Danny a 20 fős seregével. Lelőhették volna a picsába és nincs gond. Az egész találka teljesen felesleges volt. Főleg hogy ez lett a vége. Cercei?!?! Miért nem intézte el most az egészet?
Északon mindenki mint aki jól végezte dolgát megy haza. Teljesen jogos. Ki nem szarja le ki a 7 királyság királya.
Dany így nem fogja megszerezni a trónt ha mindenki szarik rá. Arról nem is beszélve hogy ha meg fogják buktatni hátulról.
Teleportálásokat hagyjuk. Ezt már nem lehet követni.
-
n+1 Frey kölök van, n+1 szeretővel, stb. Cersei körül nem sokan mozognak.
Az anno egyébként senkinek nem fordult meg a fejében, hogy Arya akkor lehet, hogy megölt egy ártatlan szolgálólányt? Honnan kapta elő az a csinos pofikát? Vagy éppen kéznél volt egy halott? -
Kingtiger15 #17305 Meglehet, nem egyszerű feladat a mi logikánk szerint. De abból indulok ki, amit a Freyek kiirtásánál megmutattak a nézőknek. Nem voltak forró, lebukás közeli pillanatok, rutinmunkának tűnt az egész. -
Azért a szuper asszaszinnál vedd figyelembe, hogy Cerseihez akkor tudna közel kerülni, ha valaki közeli környezetében levőt öl meg. Abból meg nem sok van. Ja, és utána olajra is kéne lépni, mert Arya nem tűnik szuicid hajlamnak.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.06. 09:42:12 -
sempronius18 #17303 Ez a rész azoknak nem tetszett akik a fanservice-re van kihegyezve.
Utoljára szerkesztette: sempronius18, 2019.05.06. 09:30:46 -
argo001 #17302 Egyetértek, habár nekem az előző résszel sem volt problémám, de ez telitalálat. -
abszolút remek rész volt, SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az első két rész melankólikus-halálraszánt hősiessége után tulajdonképpen felvezették a lehetséges spinoffok jövőjét is (vagy múltját)ritka mesteri történetvezetéssel mutatták be a jövőt, kinek nincs helye többet északon vagy hogy ki nem fogja soha többet látni északot mégha életben is marad a sztori végén.
Véleményem szerint zseniális rész volt. -
BlackWolf #17300 nekem az előző rész nem tetszett , ez viszont nálam nagyon betalált 10/10 -
argo001 #17299 Meglepően negatív kritikákat olvasok a résszel kapcsolatban, amivel most abszolút nem tudok egyetérteni. -
Kingtiger15 #17298 Próbáltam úgy nézni, hogy elfelejtem a szuper asszasszint, aki mellett minden egyéb terv felesleges bonyolítás és kockázatvállalás. Elsőre nem sikerült. -
argo001 #17297 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Dracarys. :(((((( -
Ez a rész szerintem egész jónak alakul bár van pár de, viszont a 3. után a 4. szerintem felüdülés
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jon hogy nem bírja ki és megbízik a családjában tipikus Jon os húzás, jó hogy beletették, Dany jól játszotta a szerepét tényleg látszik hogy szereti Jon-t és mennyire ragaszkodik a trónhoz is, meg tudja mi lesz ha ki fog derülni és hát most kiderült ahogy Varys is mondta amit már 8 an tudnak az nem titok hanem információ :D
A sárkány lelövése szerintem jó volt, nagyon a semmiből, jó persze lehetne kötöszködni hogy találták el kétszer is de ez már baromira nem számít, ha most 1 szerencsés lövéssel hozzák le miben változtat? Így látványos volt az tetszett. Viszont aztán hogy azok a balliszták átlövik a hajókat... Nem tudom még ha történelmileg helytálló is a balliszta használata hajókon azért biztos nem vitte így át az egészet, bár látványos volt, de hülyén nézett ki meg valahogy nem jó megoldás ez a ballisztás dolog eleve, ha nekimennek és félbetörik a hajó, vagy tüzes balliszta lövedéket lőnek rájuk már sokkal jobban nézett volna ki, így viszont olyan béna volt hogy mentek a Targaryen hajók mint valami béna kacsák és még csak nem is viszonozták a tüzet semmivel nem is láttam a fedélzeten amivel lehetett volna. Kétlem hogy ennyire bíztak 2 sárkányban mert már korábban is elkergették őket a hajóktól.
Missandrei elfogása az egyik mélypont, hogy sikerült neki úgy teleportálnia hogy csak őt fogják el, ilyen áramlat nem létezik :D Nem is értem hogy gondolták, legalább lett volna valami hogy katonák várták volna egyik öbölbe a túlélőket és nem bírták volna a makulátlanok megvédeni szürke féreg meg csak még a vízből látta volna hogy elviszik vagy valami, de ez a senkit nem fogunk el, nagy többség túléli a hajókatasztrófát, Missandre meg odateleportál ezen kész voltam.
Jamie.... ez akkora hiba volt, de nem Sansás hiba, mert Sansa eddig is hülyeségeket csinált és egy szimpatikus karakterből sikerült hülyepicsába átvedleni ez oké, ez jó karakter fejlődés. Viszont Jamie? Pont az volt a lényeg hogy mennyire szerette Cerseit majd végül meglátta ki is igazából Cersei és lehullott a rózsaszín szemüveg és minden oké erre most rohan oda? Ez akkora, de akkora hiba szerintem, ha hacsak nem derül ki hogy azért ment oda, hogy megölje és megmentsen ezáltal egy csomó embert ez az egész Jamie szál a végére nagyon el lett baszva, pedig eddig olyan jó volt. Csak az a baj erre nem sok esélyt látok a dialógus alapján, max az lesz hogy segíteni akar Cerseinek az húz még valami utolsót és akkor kattan el Jamienél és öli meg, de már eleve jobb lett volna ha azt mondja Briennek hogy meg kell állítania a testvérét azért megy oda.
Tyrion, azért az durva volt, még mindig csodálkozok hogy megúszta nagyon Cerseies lett volna ha hátba löveti :D Annyira nem érdekli a tisztesség simán belefért volna, mint ez az egész deal nevetséges volt nyilván tudta hogy Missandreiért nem fog senki lemondani a trónról, ez csak ilyen erőfitogtatás volt, tényleg nem értem mi járhatott a fejében mikor nem nyilaztatta le Tyriont. (Más kérdés hogy az egész bagázs meghalhatott volna mert olyan közel voltak, de ez csak a szebb kamera beállítás miatt volt így hibának nem róható fel)
-
Én azt hiszem nem kisgyerekek a sorozat célközönsége és felnőtt embereket hadd ne keljen már saját maguktól megvédeni. -
Zozo0122 #17294 Van arra mód, hogy az előzetes spoilereket (ami bizonyítottan nem spekuláció) ugyanúgy kezeljük, mint a közvetlenül a premier utániakat és minimum, hogy törlésre kerül a hsz, és esetleg a sorozatos megszegésért insta perma, vagy ez már túl extrém lenne?
Bárki, aki nem agyhalott, és több IQ-ja van, mint mondjuk 60, fel tud menni redditre olvasgatni, amúgy is PÁR óra van hátra.
Tudom, akaraterő meg minden, én nem nyitom meg ezeket, de sokan biztos megteszik, aztán meg megbánják :D -
Prof William #17293 Nem mondom én örülnék ha ez bejönne.
Amúgy is LEHETSÉGES SPOILERSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Királyvár egy rohadt nagy pöcegödör. Nagyon ráférne a leakban bemutatott égetés. -
ha lettek volna benne sárkányok máig futna.... kár érte, egyik legjobb sorozat (volt) -
ha ajánlo a last kingdom is nagyon jó, történelemhűbb mint a vikings , már ledaráltam vagy 3X -
Na az kurva jó volt. -
Oddball29 #17289 Egyébként hozzám hasonló traumatizált nézőknek ajánlom terápiás jelleggel a Rome két évadát. -
Nirz #17288 Jó lenne ha ez a igazi ,kárpótlásnak a gyenge éjkirály szálért :D -
Nekem más nem tetszik egyelőre, de nem írom le még nem látom saját szememmel hogy ezt tényleg meglépték. -
Én egyiket sem nézem meg. Holnap egyben élvezhető az egész... -
még egy hozzászólás ,negyedik rész spoiler Ainz mintavideója alapján :D !!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!megnéztem az ainz által linkelt videót rhaegalt,lesz itt sírás megint hogy sikerült lekapni a levegőből a mozgó sárkányt,egy hullámzó vizen mozgó hajóról :DDD -
Azért azt megjegyezném, hogy a képeket, amik a teljes leírást tartalmazzák, jobb ha nem teljesen veszitek komolyan, nem akarom megint olvasni, h a fele hülyeség volt stb.
Ami tuti, hogy 9 hónapos a leak és több dolog meg lett belőle erősítve, de nem minden. -
no akkor topic hanyagolva keddig :D -
Azta büdös q...a eget!!! -
ITT VAN MINDEN AMI A KÖVETKEZŐ 3 RÉSZBEN FOG TÖRTÉNNI
9 HÓNAPOS LEAK CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Na de úgy nézem igen csak haladni fog a történet. Remélem ez nem spoiler még, csak annyit akarok kifejezni hogy izgalmasnak tűnik és szerintem az alapján amit láttam nem filler rész lesz. -
gsanya21 #17279 Reddit Freefolkon vannak fönt jelenetek, fotók az új epizódból. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem lesz egy diadalmenet, na...! -
Látom közben már írtak mások is.
Biztos csak úgy hazudok össze vissza.. Azért mert egyszer nem jött be a leak amit beírtam, még nem szokásom hazudni.
ITT VANNAK A KLIPPEK CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE MERT GECI NAGY SPOILER ELŐRE MONDOM
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.05.05. 18:29:25