A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Sokat gondolkodtam ezen, de még nem nagyon állt össze, hátha más jobban megjegyezte a lore-t mint én és a gondolataimból újakat formálva valamit összerak. Szóval ahogy pár napja is írtam egyértelműen a fény ura avatkozik be leginkább a világ dolgaiba bár a sokarcú isten sem piskóta, de szerintem a 8-ak is léteznek csak kevésbé tetten érhető a beavatkozásuk. Igazad van hogy sok embert megöltek a fény ura nevében és most itt jön majd egy logikai bukfenc, mert vagy bemegyünk most a zsákutcába vagy valamire rájövünk azáltal, hogy eszünkbe jut hogy a mi világunkba Lucifer neve fényhozót jelent. Szóval lehet, hogy Martin a fény urát Luciferről mintázta meg? Ez érdekes lenne, mert Lucifer megítélése is kettős a világunkban, mert az egyházi kánon szerint gonosz, mások szerint meg pont hogy az isteni terv része és segít az embereknek stb. Pont ilyen kettős a got világában a fény ura is mert az áldozatok meg a fanatikus hívei negatív fényben tűnnek fel, de azért most ezt a pozitívumot is a számlájára írhatjuk.