A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
ROBREGGAE #17002 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Akkor összességében az egésznek nem volt értelme. Félrevezetés volt a készítők részéről. A mások által hagyott szimbólumok például... Meg egy rakás más dolog.
Ez volt a csavar a sorozatban, hogy az Éjkirály egy Snoke szint? Szóval az igazi gonosz Cersei... Mindenki várta itt az apokalipszist, de jó klisésen kellett itt az utolsó pillanatos megmenekülés a teljes pusztulástól, miközben a sok ezer hullának 2 perc alatt el kellett volna árasztania az egész kócerájt úgy, hogy senki ne maradjon életbe.
Nem az fáj, hogy ki ölte meg az Éjkirályt, meg hogyan, mer legyen ez a csavar, elfogadom.. De számomra szar volt a forgatókönyv most is, szar volt az operatőri munka, kellett a sötét a gyenge CGI miatt gondolom, papírmasé karakterek vannak már jó ideje..
Akármivel folytatódik, nem hiszek már itt a minőségjavulásban, annyira klisés minden. Biztos lesz még fordulat Királyvárnál, akár még itt Brannel is történhet valami, fene tudja, de szezon fele a közepes szintet csak-csak megüti nálam, ami oltári nagy csalódás. Nyilván a hetedik évad után felkészítettem magam rá, hogy nagy elvárásaim ne legyenek, de ennél én jobbra számítottam 2 éve 3 rész után...
Óriási marhaság biztos amit írok, de jobb lett volna bevárni a könyveket, aztán eljátszani más színészekkel a sorozatot később. :DDD
Egyébként sok olyat olvastam, hogy a White Walkerek azért maradtak a háttérben, mert ha kinyírták volna őket, a zombik is elpusztulnak. Az meg a másik teória, hogy Arya az Azor Ahai, szóval minden prófécia félre félre lett értelmezve, meg egy fajta fityisz a készítők részéről. Bran meg lehet a Fény Ura akár..