19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Láma!
    Én a trónok harcát azért szerettem (elsősorban a könyveket), mert mert más lenni mint a többi. És amíg voltak könyvek, a film is mert más lenni. Attól szerettem hogy egy-egy mérföldkőnek szánt rész után dühös/elkeseredett/letaglózott voltam. Olyan heves érzelmeket váltott ki emberekből azzal, hogy nem a szirupos mesét, hanem nyers valóságot mutatta be a maga módján, amilyet a legtöbb sorozat nem tud. Emlékszem rá az elején kb szlogen volt a ne szeress meg senkit, mert úgyis meghal! Lement az első két rész, oké, dumálgattak, lassú volt, de én élveztem a színészi játékot, a könyekben ennél hosszabb leírások is voltak. És eljött az epic battle... harc taktikája hidegen hagy, vártam hogy feldühítsen/hogy elkeseredjek/hogy letaglózzon. Sikerült neki... úgy, ahogy eddig még sosem.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A trónok harcát az ember zsepivel nézi, ha sírni kéne, egy szuperhősfilmet meg popcornnal mert nincs miért izgulni nagyon. És most sok ismerősöm popcornnal nézte, ez mindent elmond... na meg az, hogy nekem a zene tetszett a legjobban egy 70 perces csatában... Utolsó utáni mellékszerepelőkből kiírtak párat, meg kettő fontosabbat akik amugy is eljutottak odáig, hogy véget ért a történetük. Gyáva megoldás volt ez a készítőktől, nagyon gyáva, megúszós megoldás. Aki nem érti mi a baja az embereknek ezzel a résszel, annak ez a sorozat ezerből egy... pedig ez a sorozat a megoldásaival, az alapjával, a felépítésével egy az ezerből... és ehhez nem volt méltó ez a rész
  • mindero
    Lehet amúgy velünk van a baj.
    Imdb tegnap 9,4en állt a rész, a youtube is tele van ilyen éljenzős kocsmai filmnézőkkel. Gáz az egész. De a készítők tudták mit csinálnak, mert a többségnek tetszett.
    Ilyen a demokrácia... kb ez lesz a vége is. Agyatlan, logikátlan katyvasz. Vajon akkor is idáig nőtt volna a sorozat ha ilyen bénán indul? Sose tudjuk meg.
  • Gerin
    4 árkot ásattam volna, minden 2-at meggyújtattam volna, amelyik átszivárog az első kettőn azokat levágni a francba. A római légiók Marius szamarai 2-nap alatt felhúztak egy erődöt vazz.
  • Wootan
    Egyébként ez a csata messze nem volt olyan bonyolult, mint sokan gondolják. Az ellenség 99.9%-ban gyalogos, agyatlan közelharci egységekből állt, és ezt a szereplők is jól tudhatták, hisz már többször is összefutottak velük + Bran is "ránézhetett" a közelgő seregre.

Nem kellett számolniuk lovassággal, íjászokkal, pajzsfallal, hadigépekkel, stb. Ehhez képest a fattyak csatája is lényegesebben bonyolultabb összecsapás volt.

Én ezt az egészet úgy vezényeltem volna le, hogy ásatok jó hosszú és széles árkot (vagy árkokat, attól függően mennyi idő, és anyag volt felkészülni) a vár elé, és telepakoltam volna karókkal. Ez eléggé megfogta és lelassította volna a hordát. Íjászokat a falakra amennyit csak lehet, a sereget meg a vár és az árok közé.

Aztán ha jön a horda, és megtorpan az ároknál, akkor nyílzápor, és sárkánytűz rájuk. 2 sárkány 1-1 rárepüléssel több ezer zombit tudott volna elporlasztani pillanatok alatt.
  • Kályha
    Tényleg jó hasonlat a Last Jedi-s ortopéd fejű kiírása. Kb semmit se tudtunk NK-ról, de úgy volt eladva, mint egy badass főgonosz. Korábban és most is jó jeleneteket kapott, a sárkányos bohóckodást leszámítva. Jobb, hogy nem ő viszi a főszálat, de így kinyírni ezt a vonalat... Ez nálam nagyon lehúzta az epizódot. Rögtön Cersei templom robbantása jutott eszembe, amivel egy raklap karaktert, mellékszálat, kényszerű történetmesélést és konfliktust felejthettek el egy pillantás alatt. Mintha csak megúszni akarták volna az egészet és koncentrálhatnak nyugodtan a főszereplőkre.
  • CSOCSO
    azert jobban elviseltem volna ha Bren
    odavezerelt volna egy kibaszott nagy medvet ami elojott volna mondjuk a fa mogul/bokorbol es mondjuk kitepi a night king egyik karjat. Amire a nezo azt hinne, hogy IGEN! Bren a kiraly! iranyitja a medvet es szet tepeti a night kinget. De visszakezbol a night king belecsapna a medve nyakaba a keset ami miatt atvaltozik a medve, aki eppen neki ugorna Brennek mire Arya raugrik hatulrol a night kingre es tortenik ami tortenik. Szerintem igy izgalmasabb lett volna de a lenyeg hogy lathattuk volna, hogy bren kepessegei nem abban merulnek ki, hogy tud repkedni par madarral..
  • gsanya21
  • gsanya21
  • Konyigery
    És most nem a színészekre gondolok vagy a rendezésre. A látvány felelősökre.
  • Konyigery
    Ellenben a nézők nagy részét igen. Sötét és sötét között is van különbség ha a cinematográfiáról van szó. Mondom Helms Deep. Bár szerintem ezt lehet te jobban is tudod mint én. Csak nem értem miért véded annyira ezt az olcsó húzást? Egy ideig én is mondogattam hogy jó ez így de nem. Két évig csinálták ezt az évadot és komolyan ennyire voltak képesek?
  • molnibalage83
    Látom nem figyeltél. A D. sereg a nagy sötétségnek rontott neki. Ha nem látsz, úgy nehéz jól harcolni. A másik felet az nem zavarta.
  • Konyigery
    Szándékosan. Persze. Nem azért mert sötétben nem kell annyira kidolgozni a CGI effekteket. Nyilván :D a szűrődő fényt és a fáklyák tüzek fényét kb hatványára emeli egy havas táj. De mindegy ha csak ez lett volna a gond ezzel a résszel egy szavam nem lenne.
  • molnibalage83
    Az hagyján, de a hsz nagy része úgy baromság, ahogy van.
  • molnibalage83
    Ameddig van holdfény. Az megvan, hogy szándékosan csináltak sötétet az ég eltakarásával? Bakker amikor a sárkányok a felhők fölé repültek, akkor látszott ez.
  • Konyigery
    A készítők amúgy láttak már téli éjszakát ahol mindent hó fed? Full világít minden. Oké hogy hóvihart hoztak magukkal de az sem lett volna ennyire sötét. Akármennyire is próbáljuk magyarázni ez a rész srácok sajnos a látvány világon való spórolás és a gyenge írói húzások miatt lett olyan amilyen. És erre költötték el a budget tetemes részét. Erre. Milyen lesz a last war? Tyriont megint fejbe vágják aztán mire felébred minden oké lesz? Van egy mém amin egymás mellé teszik a helm szurdoki csata sötétjét és a long nightot na ott látszik csak igazán a különbség.
    Párbeszédek is milyen debill szinten voltak már megint? Sőt megkockáztatom a legrosszabb szöveg könyve ennek volt. És ezt kellett 50x napig forgatni? Tegnap reggel mikor néztem tetszett amit látok meg örültem hogy nem jöttek be a leakek de minél többet gondolkodom ezen a részen annál jobban felbaszom magam. Úgy érzem mintha megloptak volna. Arya nem érdemelte meg amit kapott. Neki Cersei lett volna a végzete és joné pedig a Nk. Oké hogy meg akartak lepni de néha a kiszamithato lépés a helyes lépés. Kurva életbe már.
  • Tikal #16982
    Ne felejtsd a lovasságot küldd előre, aztán a katapultok majd mögéjük a pajzsosok, ja és a várban már jóformán ne hagyj senkit ;)
  • Kandurex
    Szuper
  • Wootan
    "A kedvencem mikor sokszor mutatták szereplőket körülvéve zombikkal aztán másik jelenetben már alig 1-2 , különösen feltünő volt ez Jon esetében mikor próbálta Éjkirályt lerohanni és az feltámasztott vagy 100 zombit teljesen körülvéve Jon-t SEBAJ KÖVI jelenet Jon már nincs is körülvéve zombik eltüntek teljsen fasza"

Ettől én is agyfaszt kaptam, hogy kb. 10x eljátszották ezt a szituációt más-más karakterrel. A másik ami "tetszett", hogy Brant, kb. 10 ijásszal védték a gyors, rohanó zombik ellen :DDD Ott is volt olyan, hogy lehetett látni hogy vagy 50 zombi fut a 10 emberre, aztán vágás, és mikor visszatértünk, már sehol a zombi horda, csak 1-2 lézengett ott.

A Rideghoni csata ennél a résznél 1000x izgalmasabb és drámaibb volt.
  • Prof William
    Hát kb igen. 7 év felvezetés után kb ennyit kaptunk.
  • Montanosz
    arra is kiváncsi leszek hogy nemde brannak mostmár hogy minden természetes ellenfele (oriások,éjkirály,vörös boszorka) elpusztult, nem fog e hatalomra törni a benne levő kicsiknek vagy kiknek a szelleme, mert elviekben ők az emberiség ellenségei
  • Kandurex
    És akkor most mi van? Ennyi évadon keresztül szopták felfelé a holtakat, másokat, és ennyi, kész? Megint megy a vergődés a trónért meg cersei seggéért?
  • Gerin
    Kötél nélkül nincs aki ezt megmászná....
  • Montanosz
    ilyen előreugró párkányra gondolok, ezeket pont azért alkalmazták ne lehessen kiálló kövekben felkapaszkodva megmászni egy várfalat

• Gerin
    Jah egy megfagyott mamutszar valahol a falon túl :P
  • nearo
    biztos van horcruxa, mint voldemortnak
    Utoljára szerkesztette: nearo, 2019.04.30. 19:46:05
  • Montanosz
    amugy nem is értem, az előző télen mittoménhányezeréve, akkor nem szintén a éjkirályt kellett legyőzniük? mert akkor pár ezer év mulva megint felfog támadni és kezdődik minden előröl? megmintha az előzmény sorozatot is akkor játszodna, akkor szintén ott is az éjkirályt fogják legyakni?
  • Gerin
    Tudom. Te Tudod hányan írták, hogy leutazik délre sütkérezni, meg visszatér, visszavonul, ő lesz a fő boss 20.000 hp-val?
  • Terawatt

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2019.04.30. 19:09:25
  • betyar40
    Nem mondod? te láttad az előző 7 évadot? S ezt? mert akkor tudod mi a különbség nem?
  • Jim Morrison
    :D
  • CalebJoe
    Nem elég hogy éjszaka csatáznak még megspékelik egy kis hóviharral is, pedig ez a fantasy World War Z faszán nézett volna ki nappal vér áztatta hómezőn.

Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2019.04.30. 18:53:09
  • lonvard
    Rongyosra szidtuk a taktikai részt, de van egy olyan része is, hogy a rendezési, operatőri, színészi munka elképesztő benne. Nem is beszélve a díszletekről, stb. .Filmkockánként mint valami sötét hangulatú festmény. Annyira sajnálom. Ha kicsit értelmesebbre csinálják, akkor most imádnánk, így meg az egészet lehúzzuk a klozettba.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.30. 18:46:55
  • Gerin
    Ez egy Dűne copy, sokan pont ezért szerették meg mert egy terhes nőt is leszúrnak a picsába
  • AnuluWork #16964
    Bemehettek volna egy jó kocsmába, és máris lett volna pár tipp, hogy milyen legyen a csata. Bár lehet, hogy bementek, és azért lett ilyen ...
  • AnuluWork #16963
    Szerintem spoilerezzél, mert rádszólnak.
  • Gerin
    Ez a story az emberek harcáról szól, a mások csak egy második mellék történet. Azért találta ki az író hogy fantasy könyvként adja el a könyvét. Sokan itt azt hiszik még mindig hogy a NK volt a fő gonosz. NEM! Az embernek az ember a farkasa sajnos...
  • lonvard
    Én nem várok: Total War: Attila: várostromosat fogok játszani millió barbár ellen. :) Majd én megmutatom hogyan kell ezt csinálni! :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.30. 18:37:30
  • betyar40
    folyt:Egy tőrtől egy lány kezében aki előtte remülten menekült a mások elől , tehát nem tud láthatatlan lenni nem tud elbújni . Érthetetlen. meg Badass mi a bánatos túrót csináltak a White Walkerek?? Semmit. A legerősebb katonái az Éj királynak .....s semmi. A vége meg....... egy zombi sereg közepén az ÉK. egy késsel megölik és mindenki meghal.....kivéve hőseink akik pontosan a filmben látott utolsó kockák szerint kb. nyolcan azaz 8 védték a várat. Értem én hogy vannak a depressziós kismamák meg a tinédzser lányok és a hidrogén fiúk de miért kellett ez? Összességében a GOT sorozat egyik legmegosztottabb epizoda lett ez a mostani, és sajnos elfeledte mindazt amit előtte felépitett nekünk és amiért sokan szerettük.Nem a halált hiányoltam a főhősék mértéktelen bukását de ha már ilyen szituációkba kerültek meg kellett volna halniuk vagy nem így ábrázolni őket a csatatéren. Rettentően gyenge stratégiai kivitelezés a rendezőktől,s mert nem tudtunk meg semmit az ÉK sem Branről. Sajnálom hogy ez így sikerült.
  • AnuluWork #16959
    Szerintem meg Bran. Bement Arya agyába és odavezette hozzá.
  • betyar40
    Szervusztok! Nem akartam hosszabb elemzésbe kezdeni mielőtt nem nézem még egyszer a 3. részt hát most megtettem. Nagyon vártam a sokak által beharangozott legnagyobb csatát a mások elleni háborút az ÉK és annak eljövetelét szóval az egészet. Nem akarok ünneprontó lenni sok filmet láttam már nem vagyok egy nagy hadvezér ,de a GOT sorozat egyik védjegye pont a hitelességében rejlett még ha a fantázia világában is játszodott nagyon realisztikus és nagyon kemény ,olykor durván öszinte és drámai tudott lenni . Ezért szerettük. Még egyszer mondom nem vagyok nagy hadvezér...de könyörgöm...miért kellett feláldozni 30-40 ezer Dothrakit az elején. Egy várat védő túlerővel szemben lévő sereg nem küldi előre a vakvilágba a katonáit hogy megossza erőit elemi iskola 2. osztály. Total war saga 13 évesen is tudták. Ehelyett..... 40 ezer Dothrakit odadobtak az elején. Mindenki tudta a másokat a tűz megöli mégsem használtak a várfalon már az ókorban is ismert szurkot ,olajat bármit amit ha meggyújtasz ég!! ÉG érted és nem tudnak a holtak serege felmászni a várfalon. A hajitógépek!! Könyörgöm a makulátlanok előtt a csatatéren?? WHYY?? a hajitógépeket a várban vagy a vár előtt állították fel és nem a frontvonalon. na ennyit a borzalmas hadrendről és taktikáról. Ami utána jött nagyon tetszett ahogy a zombi sereg tulajdonképpen elcsendesítette a Dothraki" sereget majd az azt követő képek és arcok a rémület és a zene a csend nagyon jó volt és hatásos ,sehol egy felesleges szó egy hang egy unalomig hallot bátor klisés megnyilvánulás, csak a síri csend a halál csendje. Aztán az az követő percek is nagyon ütősek és vérforraló a holtak serege ahogy átgázol az északi seregen és ahogy a makulátlanok is vérüket adják. nagyon tetszett a vörös asszony és minden szava és tette , nagyon drámai és szenvedélyes s talán az egyik legjobb jelenete az ővé volt ebben a részben ahogy az árkot meggyújtja. Itt azért nem értettem hogy a fény úrának csak ennyi dolga volt egy árok felgyújtása? Neee