10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Láma!
    Én a trónok harcát azért szerettem (elsősorban a könyveket), mert mert más lenni mint a többi. És amíg voltak könyvek, a film is mert más lenni. Attól szerettem hogy egy-egy mérföldkőnek szánt rész után dühös/elkeseredett/letaglózott voltam. Olyan heves érzelmeket váltott ki emberekből azzal, hogy nem a szirupos mesét, hanem nyers valóságot mutatta be a maga módján, amilyet a legtöbb sorozat nem tud. Emlékszem rá az elején kb szlogen volt a ne szeress meg senkit, mert úgyis meghal! Lement az első két rész, oké, dumálgattak, lassú volt, de én élveztem a színészi játékot, a könyekben ennél hosszabb leírások is voltak. És eljött az epic battle... harc taktikája hidegen hagy, vártam hogy feldühítsen/hogy elkeseredjek/hogy letaglózzon. Sikerült neki... úgy, ahogy eddig még sosem.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A trónok harcát az ember zsepivel nézi, ha sírni kéne, egy szuperhősfilmet meg popcornnal mert nincs miért izgulni nagyon. És most sok ismerősöm popcornnal nézte, ez mindent elmond... na meg az, hogy nekem a zene tetszett a legjobban egy 70 perces csatában... Utolsó utáni mellékszerepelőkből kiírtak párat, meg kettő fontosabbat akik amugy is eljutottak odáig, hogy véget ért a történetük. Gyáva megoldás volt ez a készítőktől, nagyon gyáva, megúszós megoldás. Aki nem érti mi a baja az embereknek ezzel a résszel, annak ez a sorozat ezerből egy... pedig ez a sorozat a megoldásaival, az alapjával, a felépítésével egy az ezerből... és ehhez nem volt méltó ez a rész