A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Wootan #16994 Egyébként ez a csata messze nem volt olyan bonyolult, mint sokan gondolják. Az ellenség 99.9%-ban gyalogos, agyatlan közelharci egységekből állt, és ezt a szereplők is jól tudhatták, hisz már többször is összefutottak velük + Bran is "ránézhetett" a közelgő seregre.
Nem kellett számolniuk lovassággal, íjászokkal, pajzsfallal, hadigépekkel, stb. Ehhez képest a fattyak csatája is lényegesebben bonyolultabb összecsapás volt.
Én ezt az egészet úgy vezényeltem volna le, hogy ásatok jó hosszú és széles árkot (vagy árkokat, attól függően mennyi idő, és anyag volt felkészülni) a vár elé, és telepakoltam volna karókkal. Ez eléggé megfogta és lelassította volna a hordát. Íjászokat a falakra amennyit csak lehet, a sereget meg a vár és az árok közé.
Aztán ha jön a horda, és megtorpan az ároknál, akkor nyílzápor, és sárkánytűz rájuk. 2 sárkány 1-1 rárepüléssel több ezer zombit tudott volna elporlasztani pillanatok alatt.