10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• betyar40
    Szervusztok! Nem akartam hosszabb elemzésbe kezdeni mielőtt nem nézem még egyszer a 3. részt hát most megtettem. Nagyon vártam a sokak által beharangozott legnagyobb csatát a mások elleni háborút az ÉK és annak eljövetelét szóval az egészet. Nem akarok ünneprontó lenni sok filmet láttam már nem vagyok egy nagy hadvezér ,de a GOT sorozat egyik védjegye pont a hitelességében rejlett még ha a fantázia világában is játszodott nagyon realisztikus és nagyon kemény ,olykor durván öszinte és drámai tudott lenni . Ezért szerettük. Még egyszer mondom nem vagyok nagy hadvezér...de könyörgöm...miért kellett feláldozni 30-40 ezer Dothrakit az elején. Egy várat védő túlerővel szemben lévő sereg nem küldi előre a vakvilágba a katonáit hogy megossza erőit elemi iskola 2. osztály. Total war saga 13 évesen is tudták. Ehelyett..... 40 ezer Dothrakit odadobtak az elején. Mindenki tudta a másokat a tűz megöli mégsem használtak a várfalon már az ókorban is ismert szurkot ,olajat bármit amit ha meggyújtasz ég!! ÉG érted és nem tudnak a holtak serege felmászni a várfalon. A hajitógépek!! Könyörgöm a makulátlanok előtt a csatatéren?? WHYY?? a hajitógépeket a várban vagy a vár előtt állították fel és nem a frontvonalon. na ennyit a borzalmas hadrendről és taktikáról. Ami utána jött nagyon tetszett ahogy a zombi sereg tulajdonképpen elcsendesítette a Dothraki" sereget majd az azt követő képek és arcok a rémület és a zene a csend nagyon jó volt és hatásos ,sehol egy felesleges szó egy hang egy unalomig hallot bátor klisés megnyilvánulás, csak a síri csend a halál csendje. Aztán az az követő percek is nagyon ütősek és vérforraló a holtak serege ahogy átgázol az északi seregen és ahogy a makulátlanok is vérüket adják. nagyon tetszett a vörös asszony és minden szava és tette , nagyon drámai és szenvedélyes s talán az egyik legjobb jelenete az ővé volt ebben a részben ahogy az árkot meggyújtja. Itt azért nem értettem hogy a fény úrának csak ennyi dolga volt egy árok felgyújtása? Neee