19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
betyar40 #16957 ☹️. Aztán jött megint egy epic jelenet a kis Lyanna Mormont és az óriás viadala azt hiszem a GOT- hoz méltó halála volt ....de kész kb. ennyi. Amúgy hol a tökbe voltak az óriások mert vagy tucatnyi jött át a falon ahogy láthattuk az előző epizodban. Ehelyett láttunk egyet. Na mindegy. Ami utána jött méltatlan volt a sorozathoz, hogy az egész zombi sereg ellepte a várat hogy Brienne s Jamie , Sam harmadszorra kerülnek a zombi sereg alá....de túlélik ...érted túlélik!!!! . Marják,harapják ledöntik őket de mégis túlélik. Közben meg láthatjuk ugyanezek a zombik meg random katonákat egymaguk levágják , kettévágják lemészárolják, de főhőseinket nem bántják. A várban már csak főhőseink harcolnak kb. több ezer élőhalottal szemben amit néha úgy mutatnak hogy baromi sokan vannak máskor meg csak 1 szál zombival kardoznak hőseink. Podric, Szürke féreg, Jamie, Brienne, állják a már újból feltámasztott(ÉK által) több tízezres zombi sereg rohamát miközben azt látjuk néha hogy csak 2-3 élőholttal hadakoznak. Na ezek a jelenetek nem férnek bele egy ilyen sorozatba.Martin szerintem forgott a budin kinjában. Jorah halála siralmas volt. Ezt a teleportálos kaput nekem nem mutatták be az előző évadokban de biztos ott lehetett ,mert a várból hogyan juthatott ki Danyhez aki a faltól kb. 200-300 méterre esett le a sárkányáról? WTF! megint. Jorah közben hol körülállja vagy 100 zombi hol meg 1 -el hadakozik a többi meg?? nézi? Szóval ezek voltak azok a pillanatok amire azt mondom NEM FÉR BELE ebbe a sorozatba és basszák meg. Azért szerettük ezt a sorozatot mert vannak voltak élethelyzetek amikben igenis nincs visszaút ,mert a katonák meghalnak , mert igenis realisztikus volt a maga durvaságával de őszinteségével együtt. Néha kegyetlen epizódokkal akárcsak az élet lásd a Vörös nász vagy a Holtak csatája , Cersei gyerekeinek sorsa és sorolhatnám. Ez nem fért bele ebbe a sorozatba hogy főhőseink mint a mitológiában vagy egy Disney filmben több ezer élőhalottal szembe hadakoznak és túlélik. Ezért nem is tudtam elérzékenyülni sem Jorah sem Theon halálán. Danny? Jon? -
betyar40 #16956 inkább hagyjuk. Ami tetszett még benne a kriptában Tyrion és Sansa jelenete amikor összenéznek és megcsókolja a kezét. Még én is elérzékenyültem. Illetve hogy nem volt felesleges párbeszéd csak a rémület és a zene ami nagyon ütött. Tetszett még Bran és Theon jelenete a végén, illetve a sárkányok tánca a hold látóterében nagyon jó volt....na de ami utána jött.Fuck!!!! Most komolyan elnéztem hogy a zombi sereg egy része a könyvtárban éppen Tolsztojt olvas és kipiheni fáradalmait és Arya bujkál,de ne bassza már meg hogy az Éj király akt ezer éve vártunk akitől úgy félt mindenki akiről csak suttogtak a könyvek , akinek ekkora hatalma és ereje volt , aki elérte Derest, lerombolta a falat feltámasztja a holtakat akit nem ől meg a sárkánytűz az így haljon meg!!! WHYYY -
no_way #16955 Amikor majd megjelenik a Game of Thronescraft játék, mindenki letesztelheti a stratégiai ötleteit.
Megyek és lefoglalom a domain nevet. -
lonvard #16953 Igen, szóval egy-két kreatív ötlet belefért volna. Most annyi volt az extra, hogy csináltak egy felgyújtható árkot, azt nézték ahogy megáll pár percre a zombisereg. Olyan, mintha az alkotógárda kreatív részlege kábé 1 emberből állt volna, és az is nő. Hirtelen eszébe jutott, hogy legyen egy ilyen gödör. Hogy aztán ennek mi az értelme, az csata közben lett nyilvánvaló: semmi. -
DantesHUN #16952 Szerintem nem sok hadtörténésznek van tapasztalata a jégzombikkal való harcban, -
#16951 amugy két napja borzasztó mérges vagyok rájuk hogy nem béreltek fel egy hadtörténészt vagy valami
Írok párat amit a történelemből ismert csaták hasonlo rohamait kivédték
- tömeges zombihorda ellen nem lándzsásokat kell bevetni (lásd a romaiak felaprították a falanxokat) hanem példa buzogányokat amivel az asszírok letarolták fél ázsiát
- feltartóztatni nem, de lassitani, kisebb csoportokra felbontani és ugy gyakni őket tökéletesen megfelelt volna a 100 éves háborúban az angolok által használt modszer amivel minden egyes francia rohamot megállitottak a háború alatt: 30-40-centi mély kisméretű üregek sűrűn egymás melett ásva. Nyilván egy zombinak nem számit a törött láb, de egymásba gabalyodva fékezték volna a rohamukat.
- a boka magasságban kifeszitett buktato kötelek és halászhálok használata is elmaradt
- kardal és íjjal megtanulni több év, említett buzogány (szöggek kivert bot darab) és szerszámíj használatához egy nap kiképzés kell, és szerszámíj is volt használatban azt már láttuk az elhiresült wc-s jelenetnél, de itt nem nagyon bukkant fel valamiért
- a könnyű páncélzatú lovasroham valóban teljesen értelmetlen és felesleges volt, melessleg ki emlékszik a történelemből vaksötétéjszakai lovasrohamra?? :-D a lovasságot szárnyakon kellett volna bevetni vagy a fedezékek mögött körkörös mozgásban (kínaiak által használt technika)
- csak a magyar várostromoknál maradva: vizzel lelocsolt várfalak, jeges falon talán kevésbé mászkáltak volna fel, várfalakra felfügesztett égő rőzse kötegek, a várfokrol kitolhato falemez amit szintén kinaiak használtak....azért még a zombik se tudtak volna a falemez alján vízszintesen mozogni háttal a földnek, gravitáció csak ott is van északon
-
#16950 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de a trailer is spoiler :D soha nem néztem meg, előtte kinyomtam... -
#16949 Valahogy így képzeltem én is XD
Legviccesebb, hogy vannak akik ezt a részt egy LOTR csatához hasonlítanak xD
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.04.30. 17:17:30 -
Mirk #16948 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Arya:
A 8x01-ben Jon-t is meglepi, aki rá is kérdez, hogy tudott így mögé lopakodni.
Nem repült és nem a fáról ugrott, hanem elszaladt a Mások között - ahogy azt láthatjuk is, mikor a mozgása keltette szellő meglibbenti az egyik haját.
A kérdésre, hogy akkor miért nem lopakodott így a könyvtárban: mert beszart. Attól még hogy kiképezték csak egy gyerek, nem pedig számtalan csata veteránja. Bepánikolt és nem tudta mit csináljon, elfelejtette a saját képességeit. Mellisandre aztán visszazökkenti és láthatjuk, hogy visszatér az Arcnélküli higgadtság.
-
Prof William #16947 Nem kell aggódni, előre le volt dumálva Bran és a Night King között az egész.
Tudtam én, hogy valójában haverok. :)
-
#16946 ezaz,spoilerezd a bosszúállókat is a trónok harca topicban..múlt heti film,még nem látta ám mindenki,és ne gyere azzal hogy mert ki lehet következtetni
meg a többiek is utánna,megnyitja az ember a spoiler tagot mert a got részt látta és bosszúállók spoiler van benne bammeg
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.04.30. 16:58:08 -
#16945 Miért is? Brann azért nem mártotta be Jamie-t, mert tudta, hogy szükség van rá a csatában. Vannak még olyan dolgok, amikről hasonlóan semmit sem tudunk. Lehet hogy pár dolgot el is kellett titkolnia, mert akkor meghiúsult volna egyes része a nagyobb tervnek. Hodor - Hold the door-t sem találta volna ki senki, mégis odabaszott. -
no_way #16944 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!David Benioff: - Van egy zseniális ötletem! Öljük meg a Night King-et jóval a sorozat vége előtt. Erre biztos nem számítanak a nézők.
Gyakornok 1: - Biztos, hogy jó ötlet a "főgonoszt" ilyen korán kivenni a történetből?
David Benioff: - Ettől lesz meglepő a dolog. Ilyen még nem volt a filmtörténelemben.
Gyakornok 2: - Hát, éppenséggel ez történt a The Last Jedi-ben is.
David Benioff: - Leszarom, ez akkor is ütni fog!
Gyakornok 1: - Oké. Hogyan illesszük a Night King halálát az Azor Ahai próféciába?
David Benioff: A mibe ??? -
M2 #16943 Én az egész stratégiát megfordítottam volna, mikor Cersei nem küldött sereget. Elbújok valahol oldalt északon, Brant meg leküldöm Cersei palotájába, hogy csak egy apró kérésünk lenne, el kellene szállásolni a mozgássérült családtagunkat rövid időre. NK meg csapata át lenne engedve szépen, udvariasan. -
#16942 Ez az elmélet ott dől meg, hogy idegen kontinensről érkezők sárkányokkal meghódították az egész területet az összefogás ellenére.
Ez amolyan igazi wun wun féle semmire építkező komment.
Tisztán látszik n+1 évad után, hogy a sok karib tengeri ötödikre elszálló elméletgyártó messze túlgondol mindent. -
M2 #16941 Biztos sok helyen nyomnak majd mellé egy OLED TV reklámot. Lehet a következő spinoff már csak OLED-en lesz nézhető, Night King in the Catacombs címmel. -
#16940 Na annak már KURVÁRA itt lenne az ideje, hogy Brann magyarázkodjon egy kicsit, mert kb alig kapunk magyarázatot arra mit csinál, valami fontos karakternek van beállítva, de eddig csak a baj volt vele kb :D Szóval ha nem mond semmi értelmeset és tényleg csakis Cerseiről szól ez a 3 rész én csalódott leszek. -
#16939 Csak ilyen remekül kinéző cuccokat nézzél :D -
#16938 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!és mi van akkor, ha a háromszemű holló és az éjkirály kéz a kézben járnak? nekem még mindig az a teóriám, hogy az éjkirályt az emberek kordában tartására használták fel, ő a szükséges rossz, aki szenvedések, és áldozatok árán segít az embereknek egyesülni/békében élni. ha már sok a faszság a világban, és szétesik a királyság, akkor afféle védelmi mechanizmusként, próbatételként feléled északon az éjkirály, és elindul bomlasztani. ha nem fognak össze az emberek, akkor pedig az írmagjukat is elpusztítják a világégésben. ha belegondolsz, a starkok igazságosak, békében élnek, tisztelnek mindenkit, blabla. és tudják, hogy közeleg a tél ők még szertartásként tekintenek a falra is az éjjeli őrséggel, plusz a stark mondás is úgy szól: a farkas aki egyedül marad az elpusztul. a déliek meg tobzódnak a borban, háborúkban, orgiákban. az első rész gyakorlatilag erről szól, hogy jön a déli küldöttség deresbe "mindent elrontani". gyakorlatilag ha nincs a NK, akkor még mindig hadakoznának az emberek a vastrónért. melisandre a következő részben REMÉLEM bran fog magyarázkodni, hogy mi a faszom is volt ez.
Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.04.30. 16:38:08 -
#16937 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hullának nem álcázhatta magát azon egyszerű oknál kifolyólag hogy a hullák nem lélegeznek neki meg kell és ez a téli időjárásban ráadásul még látványos is, kiszúrták volna.
Az hogy az Éjkirály lenéz, látszott, szerintem még egy képkockára fel is vették, hogy meglepődik, de valahogy azt kivághatták végül, hogy gyorsabb legyen a szúrás, pedig még ha hollywoody is lett volna belefért volna hogy lenéz, meglepődik felnéz és pl ordít egyet de akkor már elkezd porladni. Persze akkor meg azon okoskodnánk ha ilyen sok ideje volt a bámulatos reflexével miért nem állította meg a tőrt, de ha elég gyorsan csinálják nem lett volna feltűnő hogy sokáig tart a szúrás meg eleve már úgyis lassított módban volt ott az idő. -
lonvard #16936 Kaphattak volna lovasrohamot a zomberek, nem ez a gond, hanem:
1. El lett felejtve, hogy a dothrakiaknak nincs fegyvere a zombik ellen. Mindenki felfegyverkezett dragonglassból, ők meg a hagyományos fegyverüket szorongatták. Melisandre váratlanul toppan be, és ha nem csinálja, akkor szívfájdalom nélkül vezeti őket neki Daenerys a zombiknak.
2. Senki nem irányította őket. Daenerysnek vigyázni kellett volna a hadseregére, mert rajtuk is múlik, hogy királynő lesz-e. Ehhez képest hagyta veszni őket. A lovasságot alapból beáldozta, a makulátlanok meg fedezték a visszavonulást, és őket is beáldozta.
3. Érthetetlen mi volt a terv. A lovasság előre ront, lemészároltatja magát, ezt a védők kivárják, és így kezdődik az ostrom? Ez volt a terv? Mert akkor minden a tervek szerint alakult. Amikor látták, hogy kialszanak a fények, akkor nem tudom miért voltak elszontyolodva. Mit vártak? Hogy a lovasság, amelynek még fegyvert se kovácsoltak majd legyőzi az Éjkirályt? :)
-
#16935 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem az egész csatával az a baj, hogy egész koherens volt addig, ameddig...
... Jon nem lopakodott az Éjkirály mögé, aki feltámasztott mindenkit a nyugiban, majd leszarta Jon-t. Mert csak.
... a feltámasztott izék nem szupergyors izék lettek, mint Hardhome részben, vagy mint akik itt jöttem. Mert csak.
... Mert az Éjkirálynak személyesen kellett pöcsméregetve bemennie. Mert csak.
Hogy aztán elég ostoba módon érjen véget létezése a jó ég tudja hány ezer év létezése után. A sok ezer év alatt ennyit tanult, akkor meg is érdemli...
-
#16934 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vagy hullának álcázta magát vagy odalopakodott, mert ugye a Hound is megjegyezte, hogy full meglepte, amikor mögé lopakodott. Bár ebben az esetben a többi halott mellett is el kellett lopakodnia.
Monumentalitásban lehetett volna kicsit jobbá tenni, mert elég gyorsan vége volt így. Oké, fel volt építve a feszültség, ahogy a NK vonult Bran felé, de akkor is, egy szempillantás alatt véget ért az egész.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2019.04.30. 16:21:19 -
#16933 ezért kell olyan tv, amiben faszán fekete a fekete! hiába veszik fel a kontrasztot, stb. attól a fekete még fekete marad. nekem sem volt semmi bajom a látványvilággal, ezt erre találták ki, és fasza volt. -
#16932 Semmit ne kellett beállítanom. Betettem és láttam. Bakker a te kedvedér a céges cégen is kipróbáltam régi szar 10 éve monitoron és látható volt úgy, hogy felülről világítanak. Otthon meg sötét szobában néztem. -
#16931 Fostenger? kb ez jellemzi legjobban ezt a látványvilágot.. köszi hogy én ülök fordítva a lovon eddig minden kritikában olvastam hogy a faszért volt ilyen, de neked gratulálok mert egyedül a földön te be tudtad állítani(mért kellene állítani? :DDDDD )
De elengedem a témát mert látom fekete öves vagy.... -
#16930 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem, még az is sikerült elbaszni, hogy sikít és nem hangtalanul tolta. -
Kissssss0 #16929 már el lett magyarázva nem egyszer és mutatva is a sorozatban hogy az NK mit akar... mi a fenéért akarnak az emberek mindig többet belelátni ebbe a karakterbe mint aminek eredetileg készült... sose fogom megérteni. -
M2 #16928 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Itt is volt döbbenet: mikor lenézve látta, hogy a másik kézbe esik a tőr. Szerintem ez a rész úgy volt jó, ahogy megcsinálták. Még Arya hirtelen berepülését is segíthette a boszorkány az én olvasatomban. -
#16927 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
azért Thanosnak megvoltak a maga vágyai, érzelmei, egy "élőlény" volt, az Éjkirály meg inkább egy érzelmek nélküli pszichopata benyomását keltette..
-
#16926 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!És ez miben mérce? Mi lett volna kreatív? Egy okosabb csapda?
Én mindvégig gyanítottam, hogy A fogja legyakni, csak azt hittem, hogy kiderül, hogy akár holtnak is képes álcázni magát.
Vagy az mennyire lett volna muris, hogy egy fel nem támasztott hulla alá elbújik és aztán lábon szúrja a kék boss-t?
-
#16925 Most akkor döntsd már el, hogy sötét vagy pixeles volt? -
#16924 Érdekes módon nekem sem kell állítani semminél. Nem PC néztem hanem asztali lejátszó+75-ös TV :D De érdekes módon a filmek/sorozatok nem úgy néznek ki rajta mintha alámondásos VHS-ről nézném az Excaliburt 81-ből.... -
#16923 Ebben van valami, a Bosszúállókban meg tudták oldani az epic kivégzését a főgonosznak.Jó, tudom, hülye hasonlat.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ott tényleg látszott az arcán a döbbenet, aztán elporladt, itt meg csak nyekk volt - nincs. -
#16922 Ja, akkor rosszul értelmeztem azt, hogy a magyar szinkronos rész most 6 hetes késésben lesz és addig spoiler. Akkor viszont semmi. -
DantesHUN #16921 Annyiban talán ,,jó" volt ez így.-mégha buta is megvalósítás-, hogy legalább vége az zombis mizériának. És végre emberek harcolnak emberek ellen.
Viszont, olyan érzésem van, ez megint egy olyan olcsó húzás : a hősök egyre előnytelenebb helyzetbe kerülnek, míg a gonosz megint jobb helyzetbe került. Mert hát akárhogy is, most is csak Cersei-nek jó.Ezért kellet volna Királyvárat kapásból lerohanni a hetedik évad első részében és annyi. -
Oddball29 #16920 Viccen kívül. Ennél még a Sötétség serege című félkomoly opuszban is jobb, meg főleg értelmesebb csatajelenetek voltak. Minél többet gondolok rá, annál jobban dühít.
-
#16919 Már leadták az aktuális részt. Vagy változtak a szabályok? -
#16918 Skacok. Spoiler tag.. -
#16917 Képzeld el úgy az egészet a lovasság kapcsán, mint amikor a War Horseban rohamoznak a britek, levágják a német gyalogságot aztán nem számítanak arra, hogy a németek a nyílt mezőn lévő gyalogságukat az erdőből tucatnyi géppuskával védik.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!