A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
lonvard #16812 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Arya támadása engem nem zökkentett ki, mert neki van egy misztikus képzettsége, szóval ő messze nem egy átlagember, tudja az alakját változtatni, lopakodni, meg ilyen tündérbogár dolgok, tehát én bele tudom fantáziálni, hogy mindez oké, kellett a dramaturgia kedvéért, hogy ne lássuk miben mesterkedik. Egyébként az Éjkirály halálát szó szerint így képzeltem el, illetve annyi változtatással, hogy dobni fogja a lándzsáját.
A seregvezetés az kiakasztott viszont. Eleve nem volt vezére a seregnek. Pl. a lovasságnak ki adott parancsot, hogy támadjanak? Egyáltalán a csapatrészek felállását azt ki találta ki? Ki irányított itt bármit? A szárnyak parancsnokainak két parancsa volt, az egyik a támadás, a másik a visszavonulás. Erre lehet azt mondani, hogy mindez nem fontos, mert egy rakat olyan ember nézi, akit mindez nem háborít fel, de szerintem meg kiszolgálhatták volna az értelmesebb réteget is egy értelmesebb felállással, amit az Éjkirály a túlerővel és a mágiával úgy is szétver, de legalább nem az marad meg bennünk, hogy Dzsoniék már megint ostobák voltak. A Gyűrűk urát szoktuk felhozni, hogy az butább, egyszerűbb széria, de abban én nem (nagyon) találtam hibát, mikor csatáról volt szó. A Helm szurdok csatája például tökéletes a maga módján.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.29. 22:14:12