10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• lonvard
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az hogy fantasy, nem indokolja, hogy ostoba is legyen a történet. Ahogy ezt a védősereget vezették, az alapján eljutottam odáig, hogy megérdemlik a vereséget. Volt egy pont, amikor azt gondoltam az a sztori, hogy itt egy orbitális vereség van, és majd délen kell megállítani valahogy a zombereket. És arra gondoltam, hogy ezt aztán megérdemelték.

Mert ha tökéletesen vezetik ezt a sereget, ha mindent ésszerűen csinálnak, akkor is eljuthattak volna a végkifejletig, amiben a zomberek tönkreverik őket, mert úgy se lett volna esélyük. De akkor az lett volna bennem, hogy mindent megtettek, és hogy ez egy elkerülhetetlen vereség, mert fel kellett vállalni a csatát, és mivel minden lépésük indokolható volt, egy szavam nincs. De hát itt aztán minden volt. Eleve hogy falon kívül vették fel a harcot, hogy a lovasságukat bezavarták, hogy full vezetés nélkül maradt a sereg, mert a két vezér az sárkányra ült és lelécelt. Ebből a szempontból csak a vége tetszett, mikor már minden szétesett, és egyénileg küzdöttek az életükért.

Összességében nagy hatással volt rám az epizód, de az nem a csatajelenet miatt volt, hanem inkább annak ellenére. Vannak olyan részei, pl. mikor Jorah meg Daenerys küzdenek, meg Arya jelenetei, amiket zabáltam. Meg nem vagyok egy szereplőölő-mániákus, de 3 epizóddal a vége előtt lehetett volna sokkal nagyobb dráma, amiben legyilkolják a fél gárdát.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.29. 17:23:41