A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Konyigery #16659 Figyelj ezeket a látomásokat nem feltétlenül kell készpénznek venni. Nagyon sok szimbolika van a sorozatban amik szintén fontosak, de nem biztos hogy pont azt jelentik amit mutatnak. Amit te mondasz lehet épp egy lehetséges jövőkép, ami pl. azt hivatott jelezni Danynek hogy fontos szerepe lesz ennek megakadályozásában. Lehet döntenie kell majd, hogy a trón iránti vágyát hajtja tovább és akkor ez tényleg valóra válik, vagy visszalép és támogatja Jont, és segít megakadályozni. Az is lehet hogy az elkerülhetetlen véget jelenti, pl hogy hiába nyernek majd most, mindig lesz egy Night King, aki előbb utóbb diadalmaskodik. Mert ugyebár a halál mindig győz. Valar Morghulis. Lehet hogy Brant pl nem is megölni akarja, hanem őt akarja utódjául. Ami még érdekes kérdés hogy hogy jön a képbe a Fény ura. Na azzal a szállal mi a picsát csinálnak? Szerintem az is Bran időmanipulálásának a következménye, és az évek során kultusz meg vallás alakult ki köré. Bár félek Benioffék Martin alapanyaga nélkül nem mennek bele ilyen mélységekbe, nehogy szegény átlag amerikai fogyasztópolgárnak szét durranjon az agya. Az elején így is mekkora hiszti volt hogy hát senki nem érti mert mennyi karakter van meg hogy most akkóó mi? Ki? A showrunnerek, akármilyen jól is kezelték az elején a regény adaptációját pusztán iparosok, amint eltűnt a lélek a sorozatból és iparos munka lett érezhető is lett a különbség. 5ik évadtól felfelé. Király amúgy így spekulálni veletek, de én tök boldog leszek jövőhéten amikor leülök és megnézem a részt, és elmondhatom hogy na erre nem számítottam. Remélem így lesz. :D