A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
realcsabi #16591 Szerintem is Királyvárnál van, a serege Deresnél küzd, ő maga viszont sárkányháton elment Királyvárhoz.
Láttam az alabárdját az utolsó képkockákban, de azt is láttam hogy egy kopasz, szakállas más tartja a kezében, a NK sehol, a sárkányt se látni, se hallani miközben felvonultak... Valóban az a NK alabárdja, viszont azt láthattuk hogy nem viszi magával mindenhova.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Deresnél szerintem óriási veszteségekkel visszaverik az ostromot, viszont a NK nem lesz sehol, és az ostrom után jön a hír (Bronn elviszi? Brann meglátja?
), hogy elesett Királyvár.
Elég váratlant tudna ezzel húzni a NK, felkészületlen lenne Királyvár, és a jégsárkánnyal meg tudná oldani. Onnantól kezdve mit sem ér a drámai győzelem Winterfellnél, ugyanis a NK manpowerje óriásivá duzzadna King's landing lakossága által, látszólag megoldhatatlan helyzet lenne, és a mindent feloldó drámai fordulat a következő:
Brann felismeri a helyzetet, "időutazik", belewargol a mad king-be, Aerysbe, aki pont ebbe őrül bele, szépen aláaknázzák egész King's landing-et futótűzzel, ami óriási szolgálatot fog tenni a jelenben, a Deresnél megtépázott seregecske egy öngyilkos misszióba indul esélytelenül, a végtelen sereg ellen, azzal a céllal, hogy tudjátok... burn them all. :)
Szerintem már nincs idő egy kitérőre sasfészekbe (+ha elbukják Derest, akkor mégnagyobra duzzad a NK serege, és Sasfészekbe már nem jut elég védő, ugyanis már csak Cerseinek maradt számottevő ereje), ugyanakkor nem is nyerhetnek most Winterfellben az élők, hiszen még túl sok idő van, ás drámailag a NK a fő ellenség, arról nem beszélve, hogy a készítők is hangsúlyozták az utolsó évad előtt, hogy innentől kezdve ez egy "zombie-based show". Kizártnak tartom, hogy Cersei legyen a végső dráma középpontjában, így a fenti forgatókönyvet tartom a legvalószínűbbnek. :)