A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Konyigery #16575 Hatalmas csavar lenne, végülis csak Robb Stark és Jaime is ezt játszották be. Harmadszorra is nagyot szólna... :D Nade szerintem Winterfell elesik, a túlélők tovább menekülnek a következő legerősebb erődbe. Az pedig Sasfészek. A Véres kapu tökéletes csapda lenne a zombisereg beszorítására, és a várat még soha nem vette be senki. Sokan el fognak hullni a következő részben tippre: Davos, Tormund, Brienne, Szürkeféreg, a Night's watch-os arc, Theon Brandont védve. Az ő karaktereik pont az eheti részben érték el a történetük csúcspontját. Bár talán Davos még lehet megmarad. Ezek már önmagukban erősek lesznek, csak abban reménykedem hogy jól legyenek időzítve, és ne csak arról szóljon a rész hogy épp ki hal meg. Aztán a következő ütközetben már végleg leszámolnak az Éjkirállyal. Danny csak pillanatnyilag van összezavarodva. Végülis az egész eddigi motivációja darabokra hullott. Persze hogy meggondolatlan dolgokat csinál, és a gyengeség vagy őrület jeleit mutatja, de szerintem neki is lesz majd egy kiteljesedése, amikor visszavesz az arcából. Lehet talán pont egy születendő gyerek miatt. Deres után visszavonul szülni.:D Az is lehet hogy a 3ik és 4ik rész között egy masszivabb idő intervallum el fog telni. Aztán Sasfészekben leverik a Night Kinget, amire kíváncsi vagyok hogy mi az ő története. Eddig nekem ő a kő egyszerű láncszem a gépezetben. Nem hinném hogy a megannyi komplex karakter mellett Martin egy ilyen sekélyes főgonoszt alkotna. Tuti van valami a kiléte mögött. Én még mindig fenntartom az esélyét hogy ő Bran. Vagy a lénye egy része Bran. Mégpedig ha figyelembe vesszük a Vargolás és Hodorra gyakorolt hatásának fontosságát. Valahogy ott akkor amikor Bran belépett az agyába a fószernek akit átalakítottak ott történt valami crack. És szerintem az öreg fószer is Bran. Így látnám értelmét a Holló 3 szemének. Brandon Startk, A Night King és az Öregúr. Ők mind egy személy. Na mindegy lehet ennek fele se lesz igaz, és idő sincs rá nagyon ezt felvezetni, de remélem nem lesz olyan egyszerű mint aminek az eddig felvázolt helyzet látszik.És így legalább lenne valami értelme annak a sok ködös bullshitnek ami Bran körül volt. Aztán a végén Euron még szerintem tartogat meglepiket. Gyanítom átveszi az irányítást királyvárban, és az ő kiiktatása lesz a végső küzdelem. Mindenki meghal, Jon és Dany közös gyereke pedig túléli, ő lesz a "Song of Ice and Fire", Tyrion pedig majd jól kioktatja hogy legyen igazságos uralkodó. Bittersweet ending.