A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Wavid #16207 1. Hány alternatív befejezést valószínűsítetek?
:D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!2. Amúgy arra gondoltam, hogy ha már több befejezés is érkezik, akkor az egyik nyugodtan lehetne egy igazán "troll" befejezés, amiben a Mások megölnek mindenkit, és a már "zombi" Hodor, (akiből már megcsócsáltak jó pár darabot) megérkezik a már behavazott Királyvárba, leül a vastrónra és csak annyit mond: Hodor, Hodor! :D
3. Az Éjkirály és Bran közötti kapcsolatra szerintem az lehet a válasz, hogy az Éjkirálynak ugyanolyan képességei vannak, mint Brannek, és egyszerűen azért érintette meg mert megérzett egy másik ugyanolyan képességekkel rendelkező személyt mint ő maga. Közvetlen kapcsolat szerintem nincs közöttük. (Max annyi, hogy lehet az Éjkirály is Stark, de szerintem ennél nem több a kapcsolat közöttük.)
Illetve arra a "tíz nyomorékra" akik elmentek zombit lopni, hogy aztán az Éjkirály megszerezze a megmentésükre küldött sárkányt; viszont az a teóriám, hogy az Éjkirály valószínűleg a jövőbe is belelát (esetleg több lehetséges jövőbe), gondolom előre látta azokat a személyeket és tudta, hogy lesz lehetősége megszerezni egy Sárkányt, ezért nem próbálkozott más úton ledönteni a falat. Gyakorlatilag kivárásra játszott, várta, hogy az ellenségei "lépjenek".
4.Úgy gondolom (bár időben nem igazán tudtam "pontosan" elhelyezni őket), viszont szerintem "közvetlenebb" kapcsolat lehet az Éjkirály és Melisandre között. Láthattuk, hogy Melisandre valójában milyen öreg, és azt gyanítom, ebben a történetben lehet még valami több. Akár még ismerhették is egymást, lehet, hogy Melisandre a szerelme volt. És az Éjkirály a még emberi "állapotában" megismert nőt keresi, akire az emlékezetéből emlékszik, és aki jelenleg a "tűz" oldalán harcol! Azokat az emberi emlékeket csak nem felejtette el az átalakulással? Összefoglalva szerintem nem "cél nélkül" tudtuk meg azt, hogy Melisandre milyen öreg, mert egyébként egy teljesen lényegtelen információ lenne önmagában a kora. De az, hogy az Éjkirály, és ő maga milyen öreg lehet, az elgondolkodtatott. Ti hány évre lőnétek be a korukat?