10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Kovzjew
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az évad remek volt, de az a 6. rész... hát na. Nekem ez a fogjunk halottat gyalogkommandóval kicsit gyenge volt, a lényeg, hogy Viserion elpatkoljon. Nem vittek magukkal se hollót, se erősítést, se lovakat.
    Lehetett volna valami olyasmit írni: A Mások megtámadják a falat és építenek egy epic ostromgépet áttörni a kaput (afféle csalinak). Az Éjjeli őrség ezt látván, hollókat küld ki segítségért, erre jön Jon és Daenerys, visszaverik ideiglenesen a kamu ostromot, elpusztítják az ostromgépet, szereznek zombit, de meghal Viserion és a faltól északabbra ér földet. Mivel több sárkányt nem akar kockáztatni Daenerys rögtön visszavonul, és Jon is vele megy megmutatni a zombit Cersei-nek. És innentől ugyan ott tartunk. Persze nem tökéletes de annál az őrült elképzelésnél jobb, minthogy gyalogszerrel visszaviszünk egy zombit Cerseinek, akiben úgyse lehet megbízni. Nyilván közrejátszott itt a pénz dolog, költségek, de én többet vártam .
    A 7. rész összességében jó volt bár ott annyival jobb lehetett volna, ha Királyvár népe is látja a zombit, vagy legalább a lannister zászlóhordozók, ezzel is még gyűlöltebbé tenni Cersei-t a nép szemében, ha megszegi az ígéretét.
    Ez egyéni vélemény, nem akarom senkire ráerőltetni, és összességében ez az egyik legjobb, ha nem a legjobb sorozat, amit valaha láttam.