A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Érdekes. Szinte mindenki a politika, ármánykodás, erős karakterek és párbeszédek miatt szerette a sorozatot... Most, hogy lassan már csak a "szeretjük, mert tudjuk, hogy jó, és főszereplő" figurák vannak, mindenki pattog, ha valaki pl védi Little Fingert, hogy mennyire szarul, erőltetetten lett kiírva. Varys is le volt szarva egész évadban, annó meg merevedés volt, amikor az a 2 ember megszólalt. Látom elég, amit kaptok, örüljetek neki védjétek. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én nem a sárkány meg Jon+Dany dugása miatt szerettem a sorozatot, hanem mert tele volt patkány emberekkel, csavarokkal. Miért lenne jó, hogy Jon, Dany, vagy bármelyik "jó" karakter ülne a trónra, és zárnák le a sorozatot? Epic volt eddig is, ne legyen már egy klisé a vége... Tyriont még elviselném, vagy Varyst, Ők legalább tudnak gecik is lenni, csak a szándékaik tiszták a nagy egészet tekintve. (persze ez még nincs kizárva, de ahogy halad a dolog....)Ezt nevezik ám fanboyságnak
Aha, unom, hogy mindig győz a jóságos szőke herceg, túl sokszor, úgy értem TÚL sokszor láttam már ugyan azt a kilsés happy endet. Befostunk akkor is, amikor Ned fejét levágták vagy kiírtották a fél családját, és? imádtuk a sorozatot és alig vártuk a következő évadot. Ez tette naggyá. Szeretném, ha az egész lezárása után is úgy beszélhetnék róla, hogy "pfupazmek" nem pedig hogy ja, ellovagoltak a naplementébe.