A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Pares #15957 Szerintem Tyrion nem szerelmes Daenerysbe, de mégha igen, akkor is tudja, hogy reménytelen. Szerintem inkább azért nézett olyan aggódóan/morcosan, mert jogosan félhet attól, hogy Daenerys most már még kevésbé fogja figyelembe venni a véleményét. Ezt egyébként észre lehetett venni az egész évadban. Miután elvesztették a hajóikat, Dorne-t és Highgarden-t, Daenerys megfogadta Olenna tanácsát, és sokkal inkább a saját feje után ment, minthogy hallgatott volna Tyrionra. Varys és Tyrion pont erről beszélgetett. Aztán megjelent Jon, elkezdtek egymásba szeretni, és most már inkább Jon szavára ad. A Dragonpitben konkrétan azt mondja Jonnak, hogy ha az elejétől hallgatott volna rá, akkor minden máshogy lenne. Most látta, hogy milyen közel kerültek egymáshoz, és szerintem azért aggódik, mert Daenerys döntéshozatalát erősen befolyásolhatja Jon iránti érzelmei. Plusz politikai szempontból is problémákat okozhat, az északiak nem tudni, hogyan reagálnának arra, ha megtudnák, hogy a Kingidanorf beleszeretett egy Targaryenbe. Szóval szerintem nem Tyrion szerelme van a háttérben, hanem az, hogy már előre lepörgeti a fejében ennek a kapcsolatnak az (utó)hatásait. Persze ha Daenerys teherbe esne, akkor az egycsapásra megoldhatná az örökösödési problémát, amit olyan fontosnak tartott megtárgyalni...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.29. 14:45:53