A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
[spoiler]Nekem tetszett Kisujj és Olenne kiírása is, bár az rejtélyes, hogy egy hegynyi aranyon ülve - a királyság masszív adóssága mellett telik a AK-ra - hogy a rákban veszthettek. A világ legnagyobb seregét is felbérelhette volna aztán az L-ek nézhettek volna.
Tövisanyu későn jött rá, hogy a házának vége. Gyakorlatilag miért küzdjön? A bosszúért? Ahhoz már túl öreg. Szvsz valahol erről szólt Jamie és Ollena utolsó beszélgetése.
Bran is egy ilyen lény a GoT univerzumban. Rá nem készülhetett fel, egy múltban mindent látó emberrel szemben egy összeesküvőnek annyi.
Bran Stark már a háromszemű holló. Igazából ez a rész az, ami még nincs rendesen kidolgozva szvsz. Meera és Bran beszélgetése alapján azt hittem, végre Bran valóban átlényegül, és már nem érdeklik a halandók, felsőbb célokat követ Nem érdekli a háza, nem érdeklik az összeesküvések sem. Csakhogy ehhez képest az elmúlt és a mostani részben is a házának dolgaiban is tevékeny, és szinte csak mellesleg követi az Éjkirályt. BTW számomra fura, hogy nem jelezte a Falon lévőknek, hogy merre tart az Éjkirály...
Theon része nem nagyon tetszett, elcsépelt, de elfért.
Számomra pont Theon az, aki lassan olyan zseniális lesz, mint Arya. Esetlen, hányattatott sors, akit felkarolnak és végül elér valamit.
J jövőjére leszek kíváncsi, mert én azt látom az arcán, hogy ő már lassan leütné a királynőt a fenébe...
Nem ütné le. Már megtehette volna korábban. Már egy királyt is megölt korábban, de a húgát nem bántaná semmi pénzért. A becsülete viszont fontos számára, szerintem valójában mindig is fontos volt, legfeljebb kénytelen volt néha háttérbe szorítani...