10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Palinko
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én is gondolkodtam, hogy miért nem nyírták ki legalább Cerseit vagy valakit... de aztán rájöttem, hogy haláli unalmas lenne az utolsó évad, miért? Mert ha Cersei meghal nagyon más már nem vezethetné a sereget Jamie nem hataloméhes soha nem is akarna király lenni, akkor mit néznénk hogy 6 hosszú rész alatt harcolnak az éjkirállyal? A mostani tempóval szerintem 3, legfeljebb 4 rész alatt el lesz az intézve... Ha nem lenne Cersei akkor mit csinálnának? Próbálnák Danyt meg Jon-t egymás ellen fordítani, ha Jon csipája kinyílik, Dany meg egész felnőtt korában ezért szenvedett és nem engedné el a trón igényét? Egyrészt ha nem is lennének szerelmesek Jon akkor is ugye Jon szintén nem hataloméhes,
    nem is érti Királyvárat meg nem is érdekli, északon ellenne... Így meg pláne nem fordulnának egymás ellen, hogy házastársakként uralkodhatna Dany Jon meg kb azt csinálna amit akarna... Ebbe a dologba a véres teória tehet csak csavart,
    de akkor is fura lenne hogy háborúzunk a királynő véréért, miközben meg az Éjkirályt meg legyőzték úgy ahogy...

Persze jogos az érvelés, hogy ott van sok főbb, de nem ilyen fontos karakter, Tyriont, Briennet, Vérebet, falon maradottak közül valakit, Samet is odadobhatták volna valamikor, csak minek? Eléggé erőltetett lett volna egy felesleges halál csak azért, hogy mozogjon a számláló. Talán Tyriont tudtam volna úgy elképzelni, hogy megöleti Cersei valahogy, Jamie nem tudja megakadályozni, de Tyrion még megígérteti vele, hogy segíteni fogja a holtak elleni háborút és így fordul Jamie Cersei ellen,
    miközben még azt is kideríti hogy kamu a gyerek sztori is. Csak hát Tyrion egyrészt közönség kedvenc, másrészt még kell majd nyugtatgatnia Danyt sztem.

Szóval jobb így hogy Cersei maradt és majd többpólusú lesz a vége és legalább fenntartják a nézőben a bizonytalanságot, miközben azért mindenki sejti, hogy mi lesz itt a végén.

Nektek van ötletetek, kit és mikor lehetett volna kiírni, aminek lett volna értelme?