A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Pares #15855 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!5-6 évadon át másról sem szólt a sorozat. A történet kezdetekor jelentős karakterek, akik a Trónok harcát vívták, szinte mind meghaltak. A féltucat évadon át szerteágazó történetek most végre mind egy pontba tartanak, megjelent egy közös ellenség, persze, hogy valahol kiszámítható lesz. Kisujj halálában is biztos voltam, régóta érett már, az évadzáróban ennek ellenére mégis sikerült feszült hangulatot teremteniük, komolyan azt hittem, hogy Kisujj a kisujja köré csavarta Sansát, aztán jött a hatalmas megkönnyebbülés. Cerseiből meg simán kinéztem, hogy ott helyben megöleti Jaimet a Heggyel. Egyébként az igazat megvallva a megmaradt karakterek nagy része iszonyatosan sokat szenvedett az elmúlt évadokban, és olyan jól felépítették őket, hogy már nem is örülnék neki, ha ilyen első évados meglepetés haláluk lenne. De attól nem kell félni, hogy nem lesz alkalmuk meghalni. Különben pedig ha a plot armorról meg csodálatos túlélésekről van szó, a valóság is elég hihetetlen tud lenni...