10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Pares
    Habár én a könyveket nem olvastam, de arról hallottam, hogy GRRM is hatalmas problémákba ütközött az ötödik könyv írása közben a rengeteg különböző karakter és a komplex történetszálak miatt (Meereenese Knot).
    Nagyon sok szkeptikus véleményt is olvasni a könyvek megjelenésével és a történet befejezésével kapcsolatban. Sokak szerint GRRM már soha nem fogja befejezni, vagy még évekre van a történet lezárása, mert egyszerűen nem képes kielégítően összefűzni a rengeteg történetet és karaktert, vagy belefáradt az egészbe, vagy nincs ihlete és motivációja, mert milliomos, stb.
    A tv sorozat készítőinek muszáj volt egy sokkal kompaktabb történetet létrehozni az eredetiből, különben ők is beleestek volna abba a csapdába, hogy túl sok a szerteágazó történetszál, túl sok a karakter, stb., amit egyszerűen nem lehet képernyőre vinni. Az utolsó két évad meg annak megvalósítása, amiről még magának GRRM-nek is csak vázlatos elképzelései lehetnek.