A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
rsnbeni #15487 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az szerintem is érdekes volt, hogy miért nem halt meg az összes, de utána úgy emlékszem beszélték is, hogy valószínűleg azok a mások haltak meg egy csapásra, akiket az a whitewalker alakított át, akit megöltek. Az a maradék (talán pont 1) aki életben maradt, valószínű egy másik whitewalker által lett feltámasztva, aki még életben van, így a más nem halt meg egyből és vihetik Cerseinek mutogatni. De amúgy ja, ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy csak a whitewalkerekre érdemes menni.
Egyébként nekem csak az volt a bajom ezzel az új résszel, hogy nem értem, miért nem eleve a sárkányokkal mentek oda? Ha erre az a válasz, hogy Daenerys sem hitt eddig a whitewalkerekben, és neki is meg akarták mutatni, akkor viszont Daenerys miért ült egyből sárkányra és igyekezett megmenteni őket, amikor hollót kapott a faltól? Akkor hirtelen egyből elhitte hogy léteznek?
Egyébként azt is megértem, hogy itt most pár percek alatt hetek-hónapok telnek el, hogy pörögjenek a részek. Viszont legalább néha utalhatnának erre, mondjuk mondhatták volna Jon-ék ott a sziklán állva, hogy "már három napja itt állunk, lassan meghalunk", vagy bármi, ami kicsit utalna arra, hogy igazából nem 5 perc alatt történt minden..