A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Valahogy jobban megmaradt az, hogy hányszor hagyták figyelmen kívül. Kutya, Myrcella, Bran+Jamie
Mindegyiknek meg is volt a böjtje, erről szól a karakterfejlődés például Sandor Clegane vagy Jamie esetében...
Tyriont nem tudod, hogy mi érdekli.
Te nézed a sorozatot, vagy csak beszélsz róla? Erről szól végig Tyrion szerepe, mint Hand of the Queen...
Persze sírunk, mikor vendégségben lemészárolnak.
Megint az az érzésem, hogy nem nézted a sorozatot. Tyrion és Tywin Lannister párbeszéde a Vörös Nász után. Ahol Tywin szépen kifejtette, hogy a Vendégjog megsértése a Frey család szégyene, nem a Lannister házé. Vagyis Ő is tisztában volt vele, hogy az ilyesmi súlyos következményeket von maga után.
150 évig(?) ki voltak halva, ebben a világban az vagy 4 generáció? Nincs iskola, elfelejtik, mesék lesznek.
Harrenhall romjai, a sárkány koponyák Királyvárban, ezek többek, mint mesék. Egyébként, mint említettem Tarly papa maga sem kérdőjelezte meg a létezésüket.
Mellesleg Cersei, Jamie, Qyburn se. Még Tyrion se úgy állt hozzájuk, amikor szóba került, mint a Másokhoz...
Lehet rosszul emlékszem, de a karaktereknek az első 1-2 évadban még Dany létezése is kérdéses volt, nem beszélve a sárkányairól.
Nem tudom, mely karakterekről van szó, de a fő karaktereket tekintve rosszul emlékszel. Éppen amiatt lépett vissza a Hand of the King posztról Ned Stark, mert Robert utasítást adott Dany kivégzésére...
Komolyan úgy csinálsz, akkora tényként közlölsz dolgokat, mintha ebben a sorozatban bármi is kőbe lenne vésve, egysíkú karakterekkel, szándékokkal.
Már megbocsáss, de a jelek szerint én követem a sorozatot, te kevésbé...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.08.17. 16:56:08