A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Igen, már az első két részt meg is néztem. Meglepően sok szexjelenetet beleraktak a könyvből. :)
Egyetlen gagyit vettem eddig észre benne: amikor tömegjelenet van, akkor azt ilyen délutánisorozatos (xéna stb.) mintára kevés statisztával oldották meg. Ha mulatoznak, vagy épp vonul a király a kíséretével, azt 20-30 emberből megoldották. Pedig ha jól emlékszem a könyv kitért arra is, hogy a királyi kíséret java be sem fért a várba, és gond volt hogy a vendéglátás szinte kiürítette Deres kamráit. Ha jól tudom többszáz fős volt a kíséret. Itt meg poroszkált 20 ember meg egy szekér. De ahogy hallom a 10-30ezer fős seregek is talán 30-50 statiszta a későbbiekben, ez kiábrándító. Legalább számítógéppel rajzoltak volna akkor. Kíváncsi leszek mi lesz később, amikor már mindenképpen szükség lesz CGI trükköket bevetni.