A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Prof William #1067 Jaja nagyjából úgy gondolja hogy ha bárki lázadna akkor majd egy "Hozzám nem érhettek parasztok én király vagyok!" kiáltással lefegyverzi az egész támadó sereget. Nem jut eszébe hogy az "apja" is úgy lett király hogy felszecskázta az előzőt szóval még nem is olyan régen volt rá példa (amit nem is felejtettek el) hogy mit kell tenni pöcs királyokkal.
Cersei jobban járt volna ha átvisz valami megegyezést hogy pl a Király kiskorára való tekintettel ő meg Jaime lesznek a régensek nagykorúságig. De így a "rátermett" új uralkodó jó eséllyel csesz el majd mindent amit eddig felépítettek.
Stark bemószerolása is rossz választás volt mert sztem az egész királyságban a hülye is tudja róla hogy milyen egyenes ember + hogy mennyire nincs érzéke az intrikáláshoz erre pont őt vádolják meg vele + mindenki látta hogy kényszer hatására vall.