A Nehrim az Elder Scrolls IV: Oblivion motorjára épülő, de történetileg teljesen új RPG
  • SaGa Jr
    Az egyetlen újdonság, hogy most már végig lehet vinni a fejvadászos feladatokat. Az utolsó ellenfél egy törpe (akarom mondani star people) bűnöző.

Molnibalage:
    Örülj neki hogy egy csúnya bug megkönnyíti az életedet. Mert az el nem múló effekt a sebességen bizony egy bug miatt van. Mondjuk én ne mvettem észre a németesedést.

Pénz terén jó kérdés mi számít soknak. Nekem volt már 200K arany is a trezorban a bankban meg 50K nálam, mégsem kaptam meg a gazdag plecsnit. Szóval ennél bőven több is gyűjthető.

Alapvetően nincs szinthez igazítás, előre fixálva van hogy mely területen milyen lények találhatóak és köztük is van szórás (tehát a 17-24-es szintű területen lesz ahol csak 17-18-as lényekbe futsz míg bizonyos részeken jóformán csak 20+-osok lesznek).
    Semmi nem tiltja nekik az elbóklászást és azt, hogy egymást betámadják, így előfordulhat hogy olyan helyeken is hullát találsz ahol még nem jártál (minél később keveredsz egy terüeltre annál inkább átalakulhat az ottani ellenfél skála és eltolódhat . Respawn is van a vadállatokra azt hiszem 3 vagy 4 naponta pár likvidált állat pótlódik.
    A hegyvidéken többnyire farkasok lesznek, nem rablók (ők inkább a középső területen gyakoriak, másutt nagyítóval kell vadászni őket a romokon és bázisaikon kívül), meg bizonyos helyeken pókok. Nincs ebben semmi meglepő.

Fentebb meg azért írtam hogy alapvetően nincs szinthez igazítás, mert például a seraphim katonák és varázslók igazodni fognak a szintedhez annyiban, hogy a te szintedtől függ majd a sztori szempontjából fontos helyen posztoló, scriptelt csókák szintje. Az egyeszerű, bóklászó seraphim fix szintű, de a neves, fontos szerepet betöltő változatok a karakterhez igazodnak tudásban.

A begyűjthető lelkek eleve kategorizálva vannak és semmi közük ahhoz, hogy a lény amitől begyűjtöd mekkora szintű. A normál állatok és a leggyengébb szörnyek petty kategóriásak lesznek akkor is ha egy 30+-os szintű változatukba szaladsz bele.
    A normál szörnyek, az élőholtak nagyja lesser kategória.
    A ritkább, varázsolni képes szörnyikék, illetve amiknek sokféle képességük van, meg a gyengusabb démonok meg elementálok a normál kategória.
    Greater és grand lelkek meg tényleg ritkák. Elementálok közül az erősebbek, bizonyos gólemek, a nagyobb démonok amik ide sorolódnak. Emberekből/serafim-okból/half-aeterna-ból lelket nem tudsz fogni a Nehrim-ben(hozzájuk speciálisan átalakított grand lélek kristály kellett az Oblivion-ban).

Elszállva meg nem vagy. Én a 3. fejezetben már level 40-et karcolgattam alulról. :)