A Nehrim az Elder Scrolls IV: Oblivion motorjára épülő, de történetileg teljesen új RPG
-
SaGa Jr #437 Molnibalage:
Ha megvetted a teleport varázslatot abban a faluban ahonnan korábban kihajóztál a keleti parton (a templom melletti padon ücsörgő paptól lehet beszerezni), akkor oda teleportálsz és onnan pár perc alatt a helyszínen vagy.
Benevolens:
Ha ennyi a kifagyás akkor vagy a gépeddel nem stimmel valami (lehet túl sok minden fut nálad a háttérben, bezavar a codek pack amit használsz, nem a legfrisebb driver-ek és directx van a gépeden, esetleg rosszul van beállítva a megjelenítés a programon belül, netán kevés a virtuális memória, de az is bejátszhat ha rosszul van beállítva a videokártya driver egynémely opciója) vagy nagyon nem volt rendben a géped mikor telepítetted a játékot. Előbbit tudod orvosolni csak frissíts, játszogass a beálíltásokkal (és a felbontás változtatások meg egyes részlet beállítások után lépj ki majd indítsd újra a programot).
Utóbbinál uninstall (a save-eket tedd máshová addig), defrag (ha sok mindent telepítgettél/töröltél mostanság az adott drive-on) és ezután telepítés nulláról (igen az oblivion-t is nulla moddal mert úgy a tuti hogy nem lesz onnan is probléma). Ez a legtöbb felmerülő problémát orvosolja.
Kidobálással én is találkozom, de esetemben a vidokártya gyenge alapvetően. Van hogy 30 perc alatt 5 alkalommal is kihajít (ilyenkor újraindítom a gépet vagy ki is kapcsolom és 1-2 órát pihentetem a Nehrim-et), máskor 5-6 óra folyamatos játék során sem történik ilyen. Ha túl sok mindent vagy túl nagy változást kell megjelenítenie na akkor szokott nálam behalni. Meg a patkányok körül valami nem stimmel, mert ha 3 vagy annál több van a környékemen (még ha nem is látom őket) eszementül szaggatni kezd a program. Máshol ilyet nem tapasztaltam, ahogy a sokaakt megakasztó dark forest belassulás sem jött elő olyan látványosan esetemben.