• Kambo
    #25
    Képzeld el hogy a képzeletbeli gömbnek van egy felszíne amely kiterítve látszólag teljesen sík. Pontosan úgy mint ahogyan a Földünk felszíne is látszólag egy végtelen nagy sík mezőnek tűnik ha rajta állunk. A fekete lyuk eseményhorizontja is egy ilyen gömbnek a felszíne. Ami azon belül van az onnantól már csak befele halad, ami pedig kívül van az lepattan róla. A lényeg hogy a gömb felszíne az átlépés pillanatában teljesen kiterül és egy végtelen sík lesz, majd mikor átléped látszólag a másik irányba, nem azt tapasztalod, hogy a gömbhéjon belül vagy, hanem azt hogy a végtelen sík elkezd mögötted egy iszonyatosan nagy , majd egyre zsugorodó gömbbé törpülni. Igérem a gyengébbek kedvéért fogok erről készíteni egy szemléltető animciót is !

    A lényeg a lényeg, hogy a foton sebességét állítólag nem érheti el tömeggel rendelkező test. A fekete lyuk szökési sebessége mégis nagyobb, mint a foton haladási sebessége, ezért energiája és tömege végtelennek kell hogy legyen ahhoz, hogy el tudja téríteni a fotont a haladási irányából.

    A tudósok azért nem találnak ésszerű magyarázatot a fizika működésére , mert folyton fix számokkal és fix paraméterkkel akarják bebizonyítani a ráadásul hibás elméleteiket. Holott régóta tudjuk, hogy nincsen fix pont az Univerzumban és már 100 éve azt is tudjuk, hogy minden pontjában relatív viselkedik a másikhoz képest, ezért a fekete lyuk ott is lehet , mint ahogy ott is van kéremszépen mindenütt (!) ahol sötétség van. És ott kéremszépen kis is fordul az a téridő, ha tetszik ez nektek ha nem.