remark#55
"Az amerikai cégnek amelyik megkeres (vagy fordítva), nem hiszem hogy sok köze van a háborúkhoz. Kb. annyi, mint nekem van a Magyarországon folyó korrupcióhoz."
Honnan tudod melyik cégnek van köze, és melyiknek nincs a háborúkhoz? A cégnek akinek én dolgozok (amerikai cég, mi más lenne...) ha jól tudom nincs közvetlenül köze a háborúkhoz. De az ügyfeleink között van olyan, akinek viszont van köze (kormányhivatalok, kommunikációs cégek, hadiipari beszállítók...). Akkor? Nincs közöm a háborúkhoz? Minél jobban végzem a dolgom, annál sikeresebbek a háborúk. Minden mindennel összefügg.
"És te sem azért nem mész, mert adatokat tárolnak rólad. Ennél sokkal erősebb érveid vannak."
Nem ír mindenki oldalakat az álláspontjáról. Az adatgyűjtés jelentősége is csak szövegkörnyezetbe illesztve érhető meg. Önmagában az adatgyűjtés nem zavar, de ahogy az első pillanattól kezdve példákkal támasztom alá, nincs olyan, hogy "önmagában adatgyűjtés". Így aki hevesen tiltakozik az adatgyűjtés ellen, az nem a jéghegy csúcsa ellen tiltakozik, hanem a jéghegy ellen.