• okosan gyerekek
    #52
    Hát, szerintem a magánélethet való jog, egy különböző megközelítésekben demokratikusnak, és liberálisnak nevezhető országban, egy olyanban, ahol a középkort követő szellemi fellendülés biztosított táptalajt a szabadabb, egyenlőség elvére épített államban szerintem ez a bánásmód szégyenletes, ahogy ők, a társadalmuk vélekedéséhez -- de akár a miénkhez képest is -- igen sajátos véleményem, fogalmazzunk úgy, nem kívánatos, úgy nekem, mint amerikanisztika hallgatónak az ő világlátásuk, és önmagukkal szembeni bánásmódjuk -- ti. az öntudatra ébredt államigazgatásuk, közvetett karjain keresztül megvalósított magukra visszaható cselekvéseik -- számomra sem kívánatosak.

    Az sem elfelejthető, hogy minderre miért van szükség: egy a többi országot méltó módon kezelő hatalom nem kell szembenézzen olyan szörnyűségekkel, mint amilyenek miatt évente gyászba borul az 50 csillag.

    Nem kívánatos számomra egy olyan országban még csak turistaként sem gyönyörködni, amely üzleti érdekei miatt végső soron egy világ vonult hadba, magyar vonatkozásban pedig már két hazafink kellett életével adózzon egy olyan szövetségnek, ami "gyárilag" nem szervezett bűnözési tevékenységre adta a fejét.

    Nem kívánatos tagjává lenni egy olyan államközösségnek, aki mindezt hagyja ellebegni a feje fölött.

    Ha munkát ajánlanának? Többet ér egy tiszta kéz, mint egy zsák véres bankó.

    Tehát, mielőtt kirohanásokat eszközölnél, ajánlom, hogy gondold meg még egyszer, hogy vajon tényleg olyan pitiáner dolog az adatgyűjtés, ugyanis, mint érintettem, ez csak a jéghegy csúcsa.