Neverwinter MMORPG
  • Nikosi
    #713
    Mivel már többet nem lépek be bétába és hétfőn lezárul így újabb tapasztalatokkal nem tudok gazdagodni, de az előző írásom óta több mindent láttam és nem minden tetszik.

    A térkép. Nem értem mért lett ilyen amilyen. Sajnos itt szó szerint vették a Dungeon&dragons szavakat. Mert a térkép instancolt. Ergo két térkép rész között nem szabadon mozgunk, mint más mmo-ban pl. wow, gw2, tera, stb... Hanem a térképen kattintva közlekedünk. Azaz mivel láthatóan lesznek a játékban sárkányok, a tréképek meg instancolt azaz valójában dungeon meg is lett a két bűvös szó. Lehet nem lesz ez rossz, de nekem így azért szokatlan és furcsa, és nem tetszik.

    Ráadásul nem értem minek a mount, mivel egy-egy térkép messze nem tűnik akkorának, hogy mountra legyen szükség. Mert gyakorlatilag az teljesen lényegtelen hogy most 4 perc alatt juttok el a térkép egyik végéből a másikba vagy 5:30 - alatt. Ráadásul minek a gyorsabb mount ki a fene fog azért mondjuk 40K gyémántot fizetni?

    Zavaró volt az, hogy például a kardom folyamatosan ugyan úgy nézet ki, hiába volt zöld, +2-es akármi, de ugyan olyan volt. A páncélom sem nagyon változott kinézetre, ez remélem csak a béta mivolta és hatása, mert így azért elég sokszor fogok saját magamba botlani kalandozás közben. Ezen a színezés sem sokat fog segíteni szerintem.

    Viszont van egy pár dolog ami tetszett.

    1. A insták gyorsan beraktak, nincs órás (néha több órás) várakozási idő mint a Tera-ban, bejelentkezek és kb 5-8 perc és már jön is az bejelentkezés.
    2. Láthatóan nem készül b2w játéknak, minden elérhető lesz ingyenesen is, persze akkor jön majd a farm.
    3. A foundrys community által összerakott küldetések tetszenek, ötletes megoldás és elégé egyedi. Ráadásul mivel felhasználók által gyártott tartalom, remélhetőleg az indulás után is rendesen frissülni fog, így nem lesz gond ha némi küldizésre támad kedve az embernek.
    4. A companionok nagyon bejöttek, szerintem ez egy szenzációs újítás. A kasztom guardian fighter volt, tehát egy tank voltam, de magam mellé vettem egy healer companiont, így személyi papra tettem szert aki gyógyítgatott szépen. Ez potion takarékos, és idő takarékos volt. De mondjuk egy papnak is hasznos lehet ha van egy közelharcos társa, vagy egy varázslat használónak is.

    Összességében nézve a dolgot, a játék nem váltja meg a világot, de vannak nagyon szimpatikus és egyedi ötletek benne. A grafikával nekem nincs problémám, jól összerakott, de azért kicsit több skint el viselnék. A játékmenet, harcrendszer szerintem bőven élvezhető, de a térkép instancoltásága nagy hiba szerintem, főleg így 2013-ban. Nem lesz nagy szerelem, és örök kedvenc de egy biztos, ha kijön a végleges verzió akkor játszani fogok vele, mert mindenképpen megéri kipróbálni alaposabban is. Nem tökéletes, de jó játéknak tűnik, főleg ha azt vesszük hogy f2p és nem tűnik b2w játéknak, akkor meg mindenképpen.

    Szóval én ajánlani tudom, főleg úgy, hogy nulla kockázatot jelent mivel egy petákba sem kerül a játék. Érdemes lesz adni egy esélyt a véglegesnek változatnak is én biztos megteszem.