Neverwinter MMORPG
  • Nikosi
    Én nem tapasztaltam a béta alatt lagot egyáltalán semmit. Még a stresz teszten is jól vizsgázott, és elég sokan voltak a városban.

A kiadást szerintem április legkésőbb május vége szerintem. A hivatalosan ígért is 2013 Q1 ugye. De sokáig nem is érdemes várni vele több okból is.

Ad egy most jelenleg vetélytársak nélkül jöhet ki, és van elég kiábrándult ember gw2-ből, és egyéb koreai stílusú mmo-ból amit fel lehet szívni. Mert a grafikai elégé unikumnak számít abban a tekintetben, hogy inkább európai a megjelenítés, nem koreai stílusú.

De ha sokat várnak akkor túl közel csúszhat az Elder Scroll Online megjelenéséhez, márpedig az az mmo lesz ami ha nem havidíjas lesz, hanem mondjuk buy to play (olyan mint gw2) akkor gyakorlatilag el fogja szívni az embereket más mmo-ból és nem csak a wow-ból.

Az ESO megjelenésével prognosztizálható lesz (már ha nem havidíjas formában érkezik, mert akkor szerintem "bukos" lesz, mint a SWOTOR), hogy a gw2 például ki fog ürülni, de ez a sorsa lesz a Tera-nak, és szerintem a Nevernek is. Mivel ott sem koreai grafika lesz, és ha az ígéretek felét tartják csak be akkor is torony magasan fogja verni a gw2-t és más mmo-kat is. Tehát ha le akarják fölözni a piacot, már pedig a fejlesztők is és a kiadó is szeretne pénzt látni a dologból akkor azt még az idei évben, a minél hamarabb való kiadással tudják csak megtenni. Ha közel lesz az ESO kiadása akkor a pénzbeáramlás ebbe az mmo-ba is meg fog csappanni erőteljesen.

A grafikáról annyit, nem azt mondtam, hogy nem szép. Szép grafikája van a játéknak és sokkal életszerűbb, élet szagúbb, mint más koreai mmo-k. De a gw2 egy leheletnyivel nagyobb felbontásúak a texturák szerintem. De itt számomra e legnyomosabb érv az, hogy nem egy koreai tucat szar a Never, grafika tekintetében sem.

A GW2 meg sajnos tényleg kiüresedik játékélményileg, én 6 hónap alatt 4 fullos karaktert húztam fel gear és szint is full, de nincs igazi end game. Vagyis van egy a wvwvw, de az élvethetőségileg igencsak korlátos. Nem rossz játék én nem bántam meg a megvételét, de ha ne várjon tőle senki hosszú távú több éves kikapcsolódást. Viszont mint írtam a gw2 óriási hibája nálam, hogy pocsék az irányítás, kényelmetlen elavult ósdi, egy ócska rendszer kicsinosítva, kicsit tupírozva.

De a lényeg, hogy a Neverwinter bátran merem ajánlani bárkinek, érdemes kipróbálni, mert szerintem egy igen minőségi játékot kap az ember, ráadásul akár teljesen ingyen is.