gybfefe#656
Ezt abban a szabatos értelemben írtam ahogy általában értik, vagyis ha megsemmisítesz egy adott tömeget az leadja összes energiáját. Egyébként jó hogy mondod, így kitérhetek újra a fény mitizálására, miszerint nincs tömege, de energiája van. Ugye mekkora bolondéria? :) Mellesleg szerintem úgy neveznénk helyesen a dolgokat ha azt mondanánk a tömegnek van energiája az energia meg energia, mindenesetre rendbe kéne rakni a kifejezéseket az biztos. De hogy ne értsük félre egymást még megjegyzem a tömegnek nem helyzeti és mozgási, hanem anyagi energiájáról beszélünk jelen esetben amit monnyuk lehetne helyzeti energiának venni mint a rugalmas helyzeti energiát. Arra pedig hogy nem hinnéd ugyan az lenne a két dolog, pedig csak azt tudom mondani amit az elején. Szerinted mennyi a legkisebb tényezők száma amiből felépül a világ? A tömeg és energia közti különbség csupán szemlélődési szögünk kérdése. Az igaz hogy fényből még nem gyúrtak kockát, azonban ez mégis lehetséges volna ha sikerülne olyan fotonsűrűséget kialakítani melynek stabilitását is meg tudnánk oldani, mivel a fotonnak igenis van tömege, csak éppen mérő műszereink sem kisebbek ennél a mérési tartománynál ezért nem tudjuk kimutatni.