• gybfefe
    No tehát :)
    Ezen az oldalon: klikkide megtalálható Maxwell könyve amiről beszéltem. Érdemes lescrollozni a tartalomjegyzékhez és rögtön a második oldal közepén belevágni a The Three Fundamental Units című történetbe egészen a Derived Units alcímig, ahol is találkozhatunk avval a c-vel ami szerepel kérdéses energiaképletünkben. Tovább olvasva láthatjuk, hogy eljut tulajdonképpen a munkatételhez, vagyis nála az M*L^2/T^2 a deltaEnergia, vagyis maga az energia, mivel deltaenergiák egymásba ágyazódása az energia maga, ez mindíg csak attól függ mire fókuszálunk.
    Mivel ő maga javasolta a könyv elején hogy az egységnyi sebesség legyen a fényé, ezért övé a híres energia képlet, csak valamiért nem írta le :) -vagyis ennél egyszerűbb a helyzet, leírta csak mondattal. Az L és T négyzetes arányt pedig nem jelölte cénégyzettel, ennyi :)
    Hogy aztán a XX. században mint tévelyegtek tovább a fizikusok az éterelmélet és annak cáfolásán át a mai higgs mezőkig az mind ezen dolgok következménye. Hamarosan általános iskolai tudás lesz, hogy a gravitáció, nem valamiféle vonzó erő, hanem kis részecskék ütközésének következménye ugyanúgy mint bármely más fizikai kölcsönhatás, eladdig viszont rengeteg rossz irányban leterheltagyú emberrel kell megértetni olyan alapokat, amiket általános iskolában is taníthatnának annyira egyszerű. Ugyan ilyen egyszerű lenne belátni, hogy a fény sebessége körüli mítosz épp oly eltévelyedés mint egy zárt rendszer (vagyis véges világ) feltételezése. Csak röviden az ikerparadoxon igaz az időutazás hamis. (a fénysebesség einsteini képleteiből mitizált) Nem kezdem magyarázni mert még mindíg nem válaszoltam a feltett kérdésre, csak annyit hogy ha el lehetne érni végtelen sebességet (nem hogy szaros kis fénysebességet) akkor is csak megállna a világmindenség a végtelen világban amiben élünk (a véges világot már végtelenszer újraindíthattad volna ha végtelen sebességből nézed:) No de hogy válaszoljak végre a feltett kérdésre segítségül hívom a Mátrix című filmet hogy jobban vizualizálhasd miről is van szó. Tehát a híres mátrix nézet azokkal a térben rugódzó zöld karakterekkel ugye matematikai jelek. Fordítsuk ezt át a mi fizikai világunkba s ne a hardware bit feszültségeinek jelölésére. Hogyan tehetnénk ezt? Szerintem nagyon eccerű. Az egyes karakterek jelöljék azon pontok energiaszintjét ahol megjelennek. Ha ezen picit elgondolkozol rájössz hogy tényleg le lehet képezni a dolgokat ilyeténmód, az egyetlen kérdés csak az mekkora felbontásban vegyük, s ha ez közelít a végtelenhez akkor megkapod a valós világot. Ezek után már csak azt a kérdést kell felvetni hogyan ábrázolsz egy adott logikát, és máris megválaszoltam a kérdésed mintegy indirekte :)
    Biztosan találkoztál már számítógépes programmal :) most is azt olvasod. Mi kell ahhoz hogy egy program működjön? (vagyis energiája legyen:)) LOGIKA ecsém LOGIKA! :) és ez az amit a leginkább el akarnak venni a hatalom nevében az emberektől, ettől lesz a tömeg tömeg, nem pedig gondolkodó egyének győzelme az irányító logika fölött. No de visszatérve a képlethez. Hogyan lesz a statikus tömegből energia? Mozognia kell nekije, hogy le is adjon valamit ne csak hízzon bozonbolyhos végtelenbe. Kérdem én, hogyan mozog az ecceri (statikus) adat? Változik ecsém. És hogyan tud változni? Úgy hogy szekventáljuk. Mi szerint szekventáljuk? Logika szerint. És evvel be is zárult a kőr. Kész a képlet. Javítsuk ki tehát gyorsan Einstein helytelenül felírt képletét annak natív formájára vagyis E=m*(s/t)^2-re és írjuk mellé a virtuális megfelelőjét L=A*S ami annyit tesz: Logika egyenlő Adat és annak Sorrendje. Kapis?
    Még mielőtt bárki tőrjébe fordulna hogy akkor mégis lehetséges a Mátrix elmondanám ennél sokkal rosszabb a helyzet, emberek akarnak ilyen hatalmat gyakorolni fajtársaik felett, de ugyan úgy ahogy a filmbéli verzióban a gépek ellen, a mi kis világunkban is megvan az esély a győzelemre.