remark#537
Mivel már másodszorra történik az, hogy annak ellenére, hogy 1-2 olyan tényt mutattam neked, amivel nem voltál tisztában, te mégis azt gondolod, hogy én nem ismerem a "tananyagot" ezért elárulom, hogy én valójában megpróbállak rávenni a gondolkodásra.
Pl. most gondold végig azt, hogy egyik hsz-edben miért a mutációt jelölöd meg okként, majd a másik hsz-edben a hideget, táplálékhiányt, immunrendszeri gyengeséget (tehát gyakorlatilag azt, amit eredetileg én is).
De persze az is lehet, hogy megint én nem értek valamit, de akkor biztos le fogod írni, hogy mi az. Legalábbis remélem.
Annyit viszont próbálj meg elhinni, hogy a "köztudott" dolgokkal tisztában vagyok. De én a köztudott dolgokkal kapcsolatban MINDIG szkeptikus vagyok, mert tapasztalatom szerint ezek a világ legnagyobb átverései. Pl. köztudott, hogy a WTC tornyokat terroristák döntötték le. Köztudott, hogy az afrikaiak segítségre szorulnak. Köztudott, hogy a hidegháborúban kelet és nyugat egymással szemben álltak. Nagyon sok minden "köztudott", és az emberek elhisznek mindent, mert egymillió légy nem tévedhet, egyen mindenki szart...
A placebohatásról annyit, hogy pl. a diéta fontosságát szokták kérdőre vonni sokan, és a közvetlen ismeretségi körben 3 olyan esetet tudok, ahol az évekig, évtizedekig gyógyíthatatlan betegségek az étrend megváltoztatása után pár héten belül javulni kezdtek. Ha ilyen mértékű változást lát az ember, akkor az nem lehet placebo.
Konkrétan a homeopátiás szerek "placebohatásáról" ugyanilyen tapasztalatom nincs. Mindenesetre nagyon-nagyon-nagyon szkeptikus vagyok azokkal a hozzászólásokkal kapcsolatban, melyek olyan módszerek és elméletek igaz voltát vonják kétségbe, melyekkel nekem rengeteg tapasztalatom van, míg az azokat kétségbe vonó fél kb. annyit tud a témáról, ami fenn van a wikipédián, néha még annyit sem. (Pl. AIDS? -na de ezt hagyjuk)