Szerintem a homeopátia is magyarázható, csak éppen még marhára nem vagyunk ott, hogy precízen magyarázzuk is.
Vegyünk egy egyszerű példát.
Tegyünk fel a falra két ingaórát. És egy idő után azt látjuk, hogy spontán összehangolódik a működésük.
Ez nem hókuszpókusz, nem Urigeller "múkodj!!!!" csoda ráolvasása.
Végül is a falon keresztül olyan apró kis rezgések jutnak el az egyik órából a másikba és viszont, amelyek elégségesek az ilyen soxor ismétlődő ciklikus folyamatok egy fázisba hozásához. Ennyi.
Azonban a jelenlegi tudományunk csak az azonos nagyságrendű energiák egymásra hatását ismeri el, ezzel foglalkozik, ezt vizsgálja. Nem keressük, nem vizsgáljuk a bonyolult alacsony energiatartalmú mintázatokat, gyak információs mintákat, hogy ezek milyen hatással vannak a rendszereinkre, hogy interferálnak azokkal. Pedig ezekkel a problémákkal nap mint nap találkozunk.
Legszebb példám, amikor a TV-m az egyik szobában volt akkor elkezdett megbolondulni, az OSD-n megjelentek extra pixelek, végül elment a hang is. Aztán átvittem a másik szobába ahol kb 1 hét alatt "meggyógyult". Aztán amikor visszakerült megint elkezdett elromlani. És ugyan ez többször.
Elköltöztem és utána még 5 évig minden probléma nélkül használtam. Hmmm.
A tudomány jelenleg tisztára binárisan gondolkodik, fekete fehér, eléri a küszöb feszültséget vagy nem, 1 vagy 0, jó vagy rossz?
Csak éppen a valóságban a rendszerek végtelen bonyolultak és eszméletlenül ki vannak éhezve a környezetből jövő apró kis információkra, azokra is amiket mi magunkból sugárzunk ki.
Ideges vagyok, késésben vagyok, és rittig nem indul az a kiba kurva kocsi, a számítógép lefagy, a nyomtató elromlik. Mély levegő lenyugszol és pöccre indul minden.
Nem energia, hanem információ-vámpirokkal vagyunk körülvéve, az embertársaink a bennünket körülvevő tárgyak, a háziállataink ilyenek. Figyelik és élvezik a belőlünk emberekből kiáramló bonyolult információmintázatokat és boldogan fogyasztják.