• Balumann
    #485
    Valóban, ezt is rosszul tudtam, mármint hogy a HÍV a vírus, és az AIDS nem biztos, hogy kialakul tőle.
    Röviden erről:

    "A HIV-fertőzött személyek egy csoportjánál nem alakult ki AIDS, annak ellenére, hogy már több mint 20 éve fertőzöttek. Úgy tűnik, vannak, akiknek a szervezete képes legyűrni a vírust gyógyszerek nélkül is. Vannak olyanok, akik talán egy gyengébb vírustörzzsel fertőződtek meg. Végül vannak olyanok, akik gyógyszert kezdenek szedni még mielőtt a CD4 sejtszámuk 200 alá esne, és ezért nem alakul ki náluk az AIDS. Függetlenül a körülményektől, csak az idő a megmondhatója, hogy lehetséges-e az, hogy bizonyos HIV-fertőzött embereknél sosem alakul ki az AIDS-betegség."

    Rengeteg - első sorban inkább baktériumokkal élünk együtt, szervezetünkben is rengeteg megtalálható. De amióta létezik élet, léteznek olyan élőlények is, amik nem úgy maradnak fennt, hogy elfogyasztanak többi élőlényt, vagy csak élősködnek rajta (esetleg hasznosan is, tehát szimbiózist folytatva), hanem egyszerűen el is pusztítják a gazdatestet. Ha a természetet figyeljük meg, ott is ott vannak ilyenek, pl. gombák (én is megdöbbentem, amikor a Bolygónk a Föld sorozatot néztem, abba mutatták) amik rovarokat, bogarakat, kisebb állatokat támadnak meg, és belőlük nőnek ki. Ami még durvább, hogy a hangyák például az ilyen fertőzött hangyát elviszik jó messze a bolytól, ne fertőzze át a spróákkal a többit! :| És persze ugyanígy vírusok, és baktériumok is.

    Nos, logikusan amelyik vírus vagy baktérium megöli a gazdatestet, az nem él sokáig, így a természetes szelekció során az ilyenné mutálódott vírusok nem tudnak túlságosan elterjedni. Kivéve, az emberi civilizációban, ahol rengeteg ember él együtt, állatokat tartunk, így tőlük is átterjedhet. Aztán a nem megfelelő higiéniai körülmények, a tömegközlekedési eszközök, távolsági járművek. Tökéletes talaj a vírusoknak és baktériumoknak szabadon fejlődni, akár úgy is, hogy elpusztítja a szervezetet. Sőt, keveredni is tudnak.

    Az biztos, hogyha megfelelő állapotban van az immunrendszer, akkor kevesebb a veszélye annak, hogy a vírusok túlságosan elszaporodjanak. Ugyanakkor ha elkapod az influenzát, és a servezeted még nem ismeri föl, nem tud ellenanyagot kiadni még mielőtt pillanatokon belül elszaporodik, akkor le fog verni egy időre, hiába a legtökéletesebb az immunrendszered. A védőoltások igencsak jelentősek, amik segítettek pl. a himlőt is kiszorítani.

    "És ha nem optimális a működés, akkor ilyen meg olyan meg amolyan betegségek alakulnak ki, arra figyelmeztetve az embert (!!! a betegség csak egy jelzés !!!), hogy valamit nem jól csinál."

    Hát, én inkább következménynek tartom, de végülis számunkra valóban jel. De nem minden esetben tudod saját életmódodra visszavezetni sajnos.

    "Az "alternatív" orvos rámutatott azokra a problémákra, melyek "orvoslása" életminőség javuláshoz vezettek. Hogy te ebből milyen következtetést vonsz le, az a te dolgot. De esetleg leírhatnád, mert érdekel."

    Én első sorban a homeopátiára gondoltam, mert az az egyetlen abból a listából amit én alternatív gyógymódnak látok. Tej, szójaérzékenységet azért nem csak alternatív gyógyítók tudnak megállapítani azthiszem, testmozgás meg táplálkozásra meg tényleg az embereknek kell oda figyelni, az nem gyógymód. Még csak nem is megelőzés, hiszen az lenne a normális. Az, hogy mégis van szmog, az ételek teli vannak műanyagokkal, és pláne a DOHÁNYZÁS meg aztán pláne nem az orvostudomány dolga, az már tényleg kőkemény gazdaság, aminek életminőségi következményeire csak "mostanában" kezdünk valójában rájönni.

    Mindenesetre visszatérve, a homeopátiát teljesen nyugodtan kiveheted a listából - ha még most is szeded, higgy abban, hogy az nélkül is pontosan ugyan olyan egészséges leszel.